Afbeelding

Huis te koop: Apothekersweg 7, Delft

wonen

Editie: Week 28, Jaargang 21 |

Goed onderhouden hoekhuis op een ideale locatie aan het water
DELFT – Pim en Anneke Stuij hebben bijna tien jaar geleden deze ruime ééngezinswoning in een straat met alleen bestemmingsverkeer gekocht. Het is een hoekhuis en de tuin grenst aan een water. “We hebben voor dit huis gekozen, omdat we een huis met een tuin wilden op een rustige plek in Delft”, zegt Anneke. “We komen namelijk oorspronkelijk uit de Achterhoek.”
Het is een licht huis met in de woonkamer veel lichtinval door de grote glazen achterpui. De woonkamer heeft een mooie houten vloer. De kamer is in totaal 31 vierkante meter en heeft een open keuken aan de voorzijde. “Die keuken hebben we een tijdje geleden nog laten plaatsen”, zegt Pim. “De keuken is erg luxueus uitgevoerd.”
De keuken heeft een hoekopstelling en heeft greeploze kasten. Er is diverse inbouwapparatuur, zoals een vaatwasser, een koelvriescombinatie, een oven, een vierpits inductiekookplaat met een afzuigkap en een granieten aanrechtblad.
De grote schuifpui achterin de woonkamer biedt toegang tot de mooie, goed verzorgde groene tuin op het zuidwesten. Deze is in totaal 10.00 bij 7.50 meter en heeft een stenen schuur. Er is ook een zijtuin met een houten berging. Hier langs is er een brede sloot. “We hebben daar een prachtig terras met een zonnescherm”, zegt Pim. “In de tuin hebben we de middag- en avondzon. Doordat we aan de slootkant zitten, zien we altijd wel een aantal meerkoeten in hun nest bij het terras. Wij smelten bij de aanblik van die jonkies met hun rode kopjes.”
Op de eerste verdieping ligt, net zoals op de tweede verdieping, een laminaatvloer. Hier is een overloop met de ruimte voor de CV-ketel, de wasmachine en de droger. Er zijn twee slaapkamers aan de voorzijde van respectievelijk 3.00 bij 3.94 meter en 2.95 bij 2.09 meter. Ook aan de achterzijde zijn twee slaapkamers, die respectievelijk 3.48 bij 3.00 meter en 2.47 bij 2.09 meter zijn. De nette badkamer is voorzien van een wastafelmeubel, een tweede toilet en een douchecabine. “Zelf hebben we hier kortgeleden een luxe ligbad met whirlpool in laten plaatsen”, zegt Anneke. “Op de eerste en tweede verdieping hebben we ook airco aan laten leggen.”
De tweede verdieping is eigenlijk een dakopbouw. Deze extra verdieping maakt de woning zeer bijzonder. De vorige bewoners hadden deze al laten plaatsen en Pim en Anneke hebben er een wand geplaatst, zodat er twee ruimtes zijn ontstaan. De ruimtes kunnen als slaapkamer, kantoor of hobbykamer gebruikt worden. Aan de achterzijde is er een schuifpui naar het dakterras. “In de middag zitten we hier altijd buiten”, zegt Pim. “Hier zit je heerlijk als je net uit je werk komt.”
Dit is een rustige plek op tien minuten afstand van het centrum van Delft. Winkels en medische voorzieningen zijn in de buurt. Ook de natuur is op loopafstand, namelijk het Kerkpoldergebied en Midden-Delfland. Met de auto via Den Hoorn ben je binnen enkele minuten op de snelweg. “We willen de drukte van de Randstad weer een beetje ontvluchten en zijn van plan naar het grensgebied Gelderland/Utrecht te verhuizen”, zegt Anneke. “Aan het huis hoeft weinig te gebeuren en het kan zo betrokken worden.”
De vraagprijs voor deze woning is € 292.500 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: V&W Makelaars, (015) 2142909 of www.vwmakelaars.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12