Afbeelding

Huis te koop: Foulkeslaan 64, Delft

wonen

Editie: Week 43, Jaargang 21 |

DELFT – Bianca van Kleef woont sinds 2006 in dit verrassend ruime vierkamer appartement van het type maisonnette. Ze heeft vooral voor deze woning gekozen vanwege de ruimte. Haar vriend komt regelmatig op bezoek. “Het is het eerste huisje op mezelf”, zegt Bianca. “Dan is het leuk als je meteen twee verdiepingen hebt.”
Hoewel ze nu ook al veel bij elkaar zijn, willen Bianca en haar vriend gaan samenwonen. Ze willen graag naar Scheveningen, omdat haar vriend daar oorspronkelijk vandaan komt. “Toen ik hier kwam wonen, was de woning door de vorige bewoner al helemaal vernieuwd”, zegt ze. “De badkamer, het aparte toilet en de keuken waren net nieuw. Ik kon er zo intrekken. Mijn vader is nogal handig en die heeft in de woonkamer de radiatoren mooi weggewerkt in een grote vensterbank. Bij de trap heeft hij kortgeleden met steigerplanken een mooie wand voor mijn CD’s en DVD’s gemaakt.”
De woning is via een verkorte route in dit complex met slechts twee trappen bereikbaar. Op de eerste woonlaag kom je via de voordeur meteen in een royale hal / multifunctionele ruimte van 4.52 bij 3.65 meter. “Momenteel is dit de ruimte voor de kat”, zegt ze. “Maar deze ruimte kun je heel goed inrichten als kapsalon of kantoor. Ideaal voor mensen die een eigen bedrijf aan huis willen beginnen. Het is ook leuk om er bijvoorbeeld een hobby- / speelkamer, homecinema of fitnessruimte van te maken.”
Hieraan grenst een slaapkamer van 1.65 bij 3.25 meter, die Bianca heeft ingericht als logeerkamer. “Boven is er nog zo’n zelfde kamer”, zegt ze. “Die kamers zouden prima te gebruiken zijn als kinderkamer.”
In de tweede hal met meter- en wasmachinekast, inclusief aansluiting voor een droger en ruime bergkast, bevindt zich de vaste open trap naar de tweede verdieping. Hier is ook de toegang tot de geheel betegelde badkamer met wastafelmeubel en een douchecabine. In dezelfde stijl is de aparte toiletruimte uitgevoerd, met een wandcloset en een fonteintje. De grote slaapkamer aan de voorzijde van de woning is 4.52 bij 2.88 meter.
Op de tweede verdieping is er een verrassend ruime woonkamer van ongeveer 45 vierkante meter. De verbrede vensterbank heeft een mooie radiatorafwerking. “Net zoals beneden zijn er aan de voorkant drie draai/kiepramen naast elkaar”, zegt Bianca. “Hierdoor kan er veel zonlicht naar binnen schijnen.”
In de woonkamer bevindt zich een open, moderne keuken. Deze is uitgerust met inbouwapparatuur en een provisiekast. In de doorgang naast de keuken is de derde slaapkamer van 1.65 bij 4.60 meter te bereiken. “Het is een leuke groene omgeving, met ruim voldoende gratis parkeergelegenheid”, zegt ze. “In de buurt is een leuke speeltuin, een school en vlakbij is een winkelcentrum. De uitvalswegen zijn dichtbij en voor de deur stopt de tram.”
Er is een aparte fietsenberging (circa 6 vierkante meter) nabij de hoofdingang in het midden van het gebouw. Totaal oppervlak 100 vierkante meter (inclusief multifunctionele ruimte en twee slaapkamers - gebruiksrecht). Actieve Vereniging Van Eigenaren met een maandelijkse bijdrage van 124,64 euro plus een voorschot op de stookkosten van 45,38 euro.
De vraagprijs voor deze woning is 149.000,-- k.k. euro. Voor meer informatie: Van Daal Makelaardij, (015) 2127300 of www.vandaalmakelaardij.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12