Afbeelding

Gezamenlijke afspraken over bestrijding woninginbraken

wonen

Editie: Week 22, Jaargang 34 |

Van links naar rechts Algemeen directeur Rondom Wonen ing. L.W. Greven, vestigingsmanager Vestia E. Remmerswaal, burgemeester mevrouw F. Ravestein, directeur Woondiensten a.i. S. Vrouwenfelder en politiechef R. den Hartog.

PIJNACKER-NOOTDORP - De woningcorporaties Rondom Wonen, Vestia, Staedion, de politie en de Gemeente Pijnacker-Nootdorp ondertekenden afgelopen dinsdag het convenant ‘Gezamenlijke aanpak woninginbraken’.

De afspraken vloeien voort uit het uitvoeringsplan integrale veiligheid 2014 en 2015. Daarin staan uitgangspunten als het streven naar het behoud van het huidige hoge veiligheidsniveau. De aanpak van woninginbraken is de eerste prioriteit binnen het lokale veiligheidsbeleid.
Eén van de afspraken is dat bij bestaande bouw, bij renovatie en planmatige investeringen onderhoud, hang- en sluitwerk wordt gebruikt, dat aan bepaalde standaarden voldoet. Door preventieve maatregelen te treffen wordt het inbrekers moeilijker gemaakt. Betrokken partijen spreken huurders en inwoners uit de gemeente aan op hun eigen verantwoordelijkheid en mogelijkheden om zelf woninginbraken tegen te gaan door preventieve maatregelen te treffen. Zelf gaan de woningcorporaties participeren in wijkschouwen om samen met inwoners en partners verbeterpunten te inventariseren.
Verder delen alle partijen een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor veiligheid door te investeren in: Eigen verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid, veiligheidsaanpakken en interventies gericht op resultaat op de lange termijn, Samenwerking op veiligheid tussen burger, bestuur en bedrijven, Heldere regels en uniforme toepassing daarvan, goede balans in de veiligheidsketen, voorkomen is beter dan genezen, de proactieve regierol van de gemeente op integrale veiligheid en handhaving.
Zo kunnen politie, gemeente, woningcorporaties en andere veiligheidspartners samen blijven werken aan veiligheid. Tip: kijk op de website www.pijnacker-nootdorp.nl > Wonen en Leven > Waak voor inbraak, voor verschillende anti-inbraaktips.

 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12