Afbeelding

Huis te koop: Crommelinlaan 18, Delft

wonen

Editie: Week 46, Jaargang 21 |

DELFT – Een ideaal pand voor een gezin met veel kinderen en kantoor aan huis. Dit pand heeft inwendig een oppervlakte van 228 vierkante meter en is momenteel ingericht en in gebruik als architectenbureau. Dit hoekpand hoeft niet als kantoor te worden gebruikt, maar mag volgens het bestemmingsplan ook als woonhuis worden ingericht of als combinatie van beide. “We hebben een compleet plan voor de omvorming tot woonhuis gemaakt”, zegt Fred Dekkers. “Dat kan bij de koop inbegrepen zijn.”

Wonen, een bedrijfsruimte, een praktijk aan huis, alle combinaties zijn denkbaar. Momenteel is dit de kantoorruimte van HDZ Architekten. Vandaar dat zo eenvoudig een goed plan voor omvorming tot woonhuis gemaakt kon worden. Bij het betreden van het pand kom je in een ruime hal met een open garderobe èn een ingebouwde garderobekast, een schoonmaak- en meterkast en een toilet. De gehele begane grond is voorzien van een hoogkant eiken parket. Er is een ruime kamer aan de voorzijde, die grenst aan de tuin, met een doorloop naar de keuken en een schuifdeur naar de hal. Aan de tuinzijde is een prachtige ruime en lichte kamer die als vergaderkamer dienst zou kunnen doen, met een schuifpui naar een fraai aangelegde achtertuin. Aan de achterzijde van de tuin staat een volledig geïsoleerde en mechanisch geventileerde stenen berging met een achteruitgang. Deze geklimatiseerde berging is 16,5 vierkante meter. “Ons architectenbureau is gespecialiseerd in woningbouw”, zegt Kaspar Zinsmeister. “Door de economische situatie is ons architectenbureau kleiner geworden. Nu zijn we meer een netwerkorganisatie geworden, kleiner en compacter. Het gaat goed op een kleinere schaal. Nu zijn we op zoek naar een daarvoor geschikte ruimte.”
Op de eerste verdieping is er een ruime overloop, met een toilet en wastafel. Er is een vrij in te delen U-vormige ruimte. De hele verdieping is voorzien van een zwevende vloer met marmoleum en in de vloer weggewerkte kabelgoten voor data en stroom. “Voor deze verdieping zijn er veel mogelijkheden”, zegt Dekkers. “Je kunt er van maken wat je wilt. Dat geldt ook voor de tweede verdieping, waar je ook heel veel ruimte hebt.”
De tweede verdieping heeft een ruime overloop, een toilet met wastafel en een CV-kast. Mechanische ventilatie via een pijpventilator op het dak. De grote U-vormige ruimte is naar eigen inzicht in te delen. De hele verdieping is voorzien van een zwevende vloer met marmoleum en in de vloer weggewerkte kabelgoten voor data en stroom. “Het pand heeft zowel een voor- als een achtertuin”, zegt Zinsmeister. “Die aan de voorkant is de tuin 21 vierkante meter en heeft een bordes en een vlaggenmast. De achtertuin is 87 vierkante meter en heeft middag- en avondzon. Er is een achterom via de berging.”
Het pand biedt vele mogelijkheden en staat op een uitstekende locatie. Goed bereikbaar en met ruim voldoende parkeergelegenheid. Het staat aan de achterzijde van bedrijfsverzamelgebouw Bacinol 2, bekend van café-restaurant Huszar. Het is een kindvriendelijke wijk met speelvoorzieningen en groenstroken. De binnenstad en het station zijn makkelijk te bereiken. “Voor veel mensen is het wel moeilijk om er doorheen te kijken”, zegt Dekkers. “Nu is het pand helemaal ingericht als kantoor, maar het zou ook een prachtig woonhuis kunnen zijn.”

De vraagprijs voor deze woning is 480.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Björnd Makelaardij, (015) 2135139 of www.bjornd.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12