Afbeelding

Huis te koop: Molslaan 14, Delft

wonen

Editie: Week 27, Jaargang 22 |

DELFT – William de Vetten gaat het huis verkopen dat altijd in het bezit van zijn familie is geweest. Het laatste familielid dat hier gewoon heeft, was zijn oom. Die is precies een jaar geleden overleden. “Mijn moeder heeft hier ook nog een tijdje gewoond”, zegt William. “Maar vooral mijn oom, die het huis wilde bewaken en het familiehuis in stand wilde houden. Hij hield erg van de oude sfeer in dit huis.”

Zelf woont William inmiddels in Voorburg. Hij is getrouwd en heeft twee dochters. William heeft voornamelijk in het onderwijs gewerkt en is hierin nog steeds werkzaam. “Ook ik vind dit huis vanuit historisch oogpunt heel leuk”, zegt hij. “Nu ik het ga verkopen, is dat ook echt het einde van een tijdperk. Dit is altijd een trots familiehuis geweest, waar we allemaal altijd met heel veel plezier gewoond hebben. Een vertrouwd punt voor heel veel familieleden.”
Dit werd in 1966 door zijn oma en opa aangekocht, die verhuisden vanaf de Schieweg. Van buiten de stad naar het centrum van Delft, in verband met de aanleg van de Kruithuisweg. “Mijn oom Daan is toen mee verhuisd en heeft er tot vorig jaar gewoond.”
Een grachtenpand met karakter, gelegen in het bruisende centrum van Delft, aan de rustige en zonnige kant van de Molslaan. Een schitterend pand en voor een zacht prijsje ideaal voor handige klussers. Voor mensen die de stijl van het pand op waarde weten te schatten. Het pand bewaart zelfs nog historische elementen.
Via een lange gang kun je in de voor- en achterkamer komen. Deze kamers zijn allebei voorzien van een schouw. De gang biedt verder toegang tot de keuken en een binnenplaats. Via een trap kun je naar de eerste etage, waar drie slaapkamers en de badkamer met separaat toilet gesitueerd zijn. Via een steile trap kun je naar de zeer ruime zolder en kun je de indeling nog naar eigen inzicht bepalen. “Als kind gingen we één keer per jaar de kerststal van zolder halen”, zegt William. “Het huis heeft in mijn jeugd een spilfunctie gehad. Op de verjaardagen van mijn oma zag ik al mijn ooms, tantes, neven en nichten. We voetbalden in de gang, verstopten ons in het kastje halverwege de trap, logeerden er en werden getrakteerd op 'Delftsche soep', groentesoep van mijn oma naar eigen recept. En aten de lekkerste broodjes van Bakker Bierhuizen met dikke plakken Yorkham van Slager Valkenburg.”
William weet zich nog wel meer dingen te herinneren. “Toen er aan de overkant nieuwbouw werd gepleegd in de jaren zeventig, speelden we op de bouwplaats en toen ik op de ponton, die voor het huis lag wilde springen, viel ik in het water”, zegt hij. “Het huis van mijn oma en later mijn oom Daan is altijd een vertrouwde plek gebleven, waar ik graag kwam. De wereld veranderde, maar achter de deur van Molslaan 14 lijkt de tijd te hebben stil gestaan. De zwarte bakelieten telefoon in de gang, de glas-in-lood ramen en de naoorlogse radio van Philips, die eerst moest opwarmen voor er geluid uit kwam, gaven een sfeer van vervlogen tijden.”
Volgens William is het karakter van dit stukje van de Molslaan in de loop der jaren veranderd, beter geworden. Het is een levendige straat geworden zonder autoverkeer. “Het wordt tijd dat een nieuwe bewoner het huis gaat bewonen en na de investering die wordt gevraagd ook het plezier in deze woning ontvangt die dit bijzondere huis uit 1891 kan bieden aan ieder die gevoelig is voor de sfeer van vroeger en de gezelligheid van nu.”
Vanwege het bouwjaar van dit pand, neem ZO.nl een preventieve asbest-, ouderdoms- en materiaalclausule op in de koopakte. Tevens zal een niet-bewoningsclausule worden opgenomen. De woning zal zonder EPA-certificaat geleverd worden. De gracht is een verbinding tussen het Oosteinde en de Brabantse Turfmarkt. De Molslaan is circa 350 meter en vernoemd naar Jan Mol Dirksz.
De vraagprijs voor deze woning is … Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: ZO.nl, (015) 215 43 43 of www.zo.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12