Afbeelding

Huis te koop: Van Almondestraat 80, Delft

wonen

Editie: Week 18, Jaargang 22 |

DELFT – Leo Kester kwam in 2006 in dit moderne appartement wonen en een half jaartje later trok Corine bij hem in. Hij komt oorspronkelijk uit Schipluiden en zij uit Monster. Dit leek hen een prima woonlocatie, omdat hun geboorteplaatsen van hier uit via de A4 makkelijk bereikbaar zijn. Inmiddels zijn ze getrouwd en zijn ze op zoek naar een huis met een eigen tuin.
Het is een leuk appartement, dat Leo en Corine door middel van schilderwerk een stuk lichter hebben gemaakt. In de loop der tijd hebben ze alles netjes bijgehouden, waardoor de woning een goed onderhouden indruk maakt. “Je hebt aan beide kanten een mooi vrij uitzicht”, zegt Leo. “Aan de voorkant kijk je uit op veel groen en aan de achterkant op een groot grasveld met bomen. Dit is de gemeenschappelijke tuin.”
De moderne en lichte woonkamer is in totaal 8.80 bij 3.60 meter. Hierbij is de aparte eetkamer inbegrepen, afgesloten met openslaande deuren. De woonkamer heeft een vaste boekenkast bij de deur, die je eventueel ook voor accessoires kunt gebruiken. “Het is wel leuk dat je de eetkamer kunt afsluiten of juist niet”, zegt Corine. “Je kunt lekker rustig eten, maar ook een grotere kamer creëren met de twee deuren open.”
Vanuit de eetkamer heb je toegang tot het balkon aan de achterzijde, waar je heerlijk buiten kunt zitten. “In de middag schijnt hier de zon”, zegt Leo. “In de ochtend kun je al van de zon genieten door het grote raam in de woonkamer. Daar hebben we ook zonwering in de vorm van screens.”
Leo en Corine hebben niets veranderd aan de indeling. Dat betekent dat de keuken helemaal apart is. Als je staat te koken, is dat dus helemaal uit het zicht en dat vonden zij beiden wel prettig. De keuken, die onder meer is uitgerust met een combimagnetron en een vaatwasser, is ook vanaf het balkon te bereiken. “Overal in huis heb je vaste kasten”, zegt Corine. “Ook in de eetkamer. Hierdoor heb je veel extra opbergruimte.”
De grootste slaapkamer bevindt zich aan de voorkant van de woning. Deze is 2.90 bij 3.65 meter. De slaapkamer aan de achterzijde is 2.55 bij 3.15 meter en die is door deze bewoners in gebruik als hobbykamer. “Je kunt hem ook gewoon als slaapkamer of logeerkamer gebruiken”, zegt Leo. “Qua oppervlakte zijn we heel tevreden. Je hebt alle ruimte in huis. Je zou hier dus ook gewoon met één of twee kinderen kunnen wonen.”
De badkamer is modern en neutraal, in zwart/wit en beschikt over een douche en een wastafel. Er is een separaat toilet. Beneden is een enorme berging van 17 vierkante meter, waar Leo en Corine hun fietsen stallen, maar waar ze ook de wasmachine hebben opgesteld. “Hierdoor heb je in de woning zelf helemaal geen last van geluid van de wasmachine”, zegt Corine. “En dat is wel zo prettig.”
Het is een gemengd portiek, met gezellige buren, waar Leo en Corine een goede relatie mee hebben. Het hele huis is voorzien van dubbel glas. Het groot onderhoud is prima in orde. De zeer actieve VvE vraagt een bijdrage van 90 euro per maand.
De vraagprijs voor deze woning is 134.500 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: V&W Makelaars, (015) 214 29 09 of www.vwmakelaars.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12