Afbeelding

Huis te koop: Anthonij Duijckstraat 17, Delft

wonen

Gezellige en inventief ingedeelde woning in de gewilde wijk Hof van Delft
DELFT – Gerrit en Riet Steenbergen hebben altijd al in Delft gewoond. Met hun gezin een lange tijd in de Nieuwelaan. Daarna sinds 1987 in deze woning in de rustige en geliefde wijk Hof van Delft. Toen woonde alleen hun dochter nog bij hen, omdat de zoon inmiddels het huis uit was. “We zijn toen meteen op dit huis gevallen”, zegt Riet. “Het is een heel goede, rustige buurt en we zijn hier eigenlijk al die jaren blijven plakken.”
Inmiddels is hun dochter ook al lang het huis uit. Zij heeft net als hun zoon al grote kinderen. Dat is ook de reden waarom ze een grote eetkeuken van wel 3.93 bij 3.94 hebben laten realiseren. “De woonkamer is heel gezellig, maar wel klein voor een groot gezelschap”, zegt Gerrit. “In de keuken kunnen we met veel mensen zitten. Met Kerst was vaak het hele gezelschap compleet.”
Ze hebben nu besloten te gaan verhuizen, omdat ze dichter bij hun dochter in Berkel en Rodenrijs willen gaan wonen. Hun zoon woont helemaal in Zeeland. De totale woonoppervlakte van het huis is 86 vierkante meter. De woonkamer is 4.48 bij 3.58 meter. Door het grote raam aan de achterkant is er veel lichtinval. Er is een deur naar de tuin. “Het is wel fijn dat de keuken apart is”, vertelt Riet. “Dat was oorspronkelijk een kamer, maar die hebben wij in 2008 in laten richten als moderne keuken. De compleet ingerichte keuken van De Keukenkampioen heeft nog tien jaar garantie.”
De keuken is uitgerust met een vijfpits gaskookplaat, een oven, een vaatwasser en een koelkast. Het centrale verwarming systeem staat in verbinding met de moederhaard in de woonkamer. “Aan de voorkant van het huis is er een slaapkamer van 3.62 bij 2.17 meter. “Deze bevindt zich in de aan de buitenzijde kenmerkende hoek, die kortgeleden helemaal is gerealiseerd. Dat is heel mooi gedaan.”
Aan de voorzijde is ook een badkamer van 3.62 bij 1.88 meter. De badkamer ziet er netjes uit en is voorzien van een wastafel, een bad en een douche, een toilet en een designradiator. Hier bevindt zich ook de opstelplaats voor de wasmachine en de droger. Hier is ook de boiler te vinden, die wordt gehuurd van Eneco. “Centraal in het huis hebben we, vanwege de andere indeling, een hobbyruimte voor mijn man kunnen maken”, zegt Riet. “Dit was allemaal loze ruimte, maar die hebben we op deze manier goed benut.”
Aan de achterkant van de keuken is een aanbouw gemaakt. De kozijnen van de buitenmuur zijn helemaal intact gelaten, zodat de oorspronkelijke situatie ook snel weer hersteld zou kunnen worden. De uitbouw is benut voor de hoofdslaapkamer. Deze heeft de afmetingen van 4.33 bij 2.48 meter en grenst aan de tuin. “De tuin is overigens heel beschut”, zegt Gerrit. “Je kunt er zowel in de zon zitten, maar later op de dag ook lekker in de schaduw. Je hebt helemaal niet te maken met overburen. We hebben hier heerlijk met de kinderen en kleinkinderen een barbecue gedaan, hiervoor hebben we ook een aparte hokje waar een koelkast staat. Daarnaast is er natuurlijk de gewone berging.”
De tuin zelf meet 8.40 bij 5.18 meter. De berging is 1.78 bij 4.24 meter en biedt dus veel ruimte om dingen op te bergen. De woning is bijna helemaal voorzien van dubbele beglazing. Samen met de buren is kortgeleden het dak gerepareerd en de schoonstenen hersteld. De woning is voorzien van een Energielabel. De woning is dichtbij gelegen het Westplantsoen en de buurtwinkels van de Hof van Delftlaan. Ook het centrum van Delft is dichtbij.

De vraagprijs voor deze woning is 179.500 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Daal Makelaardij, (015) 212 73 00 of www.vandaalmakelaardij.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12