Afbeelding

Huis te koop: Malawistraat 21, Delft

wonen

Editie: Week 29, Jaargang 22 |

DELFT – Zeventien jaar geleden betrokken Monique van Santen en haar man deze ruime ééngezinswoning. Ze hadden eerder aan de Apolloweg in Delft gewoond, maar wilden meer ruimte. Met een dochter was dat ook wel nodig. Na vijf jaar hebben ze op dit huis een dakopbouw laten maken, omdat ze inmiddels drie dochters hadden. In de dakopbouw kon een extra kamer worden gecreëerd. “Zo konden we alle drie onze dochters een eigen kamer geven”, zegt Monique.

Aan de indeling van het huis hebben ze verder niets veranderd. Wel hebben ze meteen een nieuwe badkamer en een nieuwe wc laten plaatsen. “Aan het huis bevalt de ruimte ons het meest”, zegt Monique. “De woonkamer is lekker groot. De plavuizen met vloerverwarming geven vooral gemak, ideaal met het schoonmaken.”
Het betreft een L-vormige woonkamer van 25 vierkante meter. Aan de voorzijde is er een half open keuken in hoekopstelling. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur, zoals een vaatwasser, een vierpits gascomfort met een oven en een afzuigkap. “De half open keuken is erg prettig”, zegt ze. “Gescheiden van de woonkamer, maar je kunt wel contact hebben met de mensen in de kamer.”
Aan de achterzijde bieden deuren toegang tot een diepe en zonnige achtertuin met een vijver. Er is een aangebouwde stenen buitenberging en een achterom. “We hebben verder een prachtige buitenruimte”, zegt Monique. “Hier vlak naast de straat is er namelijk een mooi natuurgebied, onderdeel van Midden-Delfland. Hier kun je heerlijk wandelen, hardlopen en skeeleren. Er liggen ook prachtige plassen, waarlangs je mooie wandelingen kunt maken.”
Op de eerste verdieping is er een ruime overloop, die toegang geeft tot drie slaapkamers. Deze meten respectievelijk 2.50 bij 2.95 meter, 2.15 bij 3.97 meter en 2.95 bij 3.95 meter. Er is een ruime berging van 1.91 bij 2.00 meter, met de opstelplaats voor de HR CV-ketel en de wasmachine. “De badkamer hebben we dus helemaal vernieuwd toen we hier kwamen wonen”, zegt Monique. “Het is een heel modern uitgevoerde badkamer.”
De badkamer heeft de afmetingen van 2.15 bij 2.50 meter en is voorzien van een bad, een douche in bad en een toilet. De wasmachineaansluiting die hier oorspronkelijk zat is verplaatst naar de berging. Op de tweede verdieping is er een volledige dakopbouw, gemaakt in 2002. Hier zijn nog twee volwaardige slaapkamers gemaakt. Overloop met een berging aan de voorzijde. Een voorslaapkamer van 2.98 bij 3.58 meter en een zeer ruime slaapkamer van 22 vierkante meter aan de achterzijde. “Het is een leuke buurt, waar vaak spontaan dingen georganiseerd worden”, zegt Monique. “De buurtbewoners houden bijvoorbeeld regelmatig een barbecue.”
De woning ligt in een doodlopende straat, dus er is alleen bestemmingsverkeer. De voortuin biedt plaats aan twee auto's. Daarnaast zijn er diverse voorzieningen in de directe omgeving, zoals openbaar vervoer, scholen, winkels en uitvalswegen.

De vraagprijs voor deze woning is 265.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: (015) 214 29 09 of www.vwmakelaars.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12