Afbeelding

Huis te koop: Meidoornstraat 15, Schipluiden

wonen

Editie: Week 50, Jaargang 21 |

 

SCHIPLUIDEN – Voorheen woonde Johan Dijkxhoorn in Tanthof-West, maar sinds 1 september woont hij aan de andere kant van de golfbaan, in een gezellige buurt in de oude kern van Schipluiden. Hij vindt het een leuke woning om te verblijven, de buurt spreekt hem heel erg aan. “Het is een beschermde omgeving, waar kinderen veilig op straat kunnen spelen”, zegt Johan.

Hij woont hier tijdelijk, samen met zijn vrouw Diana en zijn dochter Iris. Hij heeft een nieuw huis gekocht, dat nog in aanbouw is, aan de Gaagoever in Schipluiden,. In de eerste maanden van 2014 wordt het nieuwe huis opgeleverd. “Dit is tot die tijd een leuke woning om te verblijven”, zegt hij. “Met een landelijke ligging, maar toch dichtbij de uitvalswegen. Vanuit hier is Delft makkelijk te bereiken. Daar kom ik dan ook veel.”
De woning is gelegen aan een rustig pleintje met een parkeergelegenheid aan de voorzijde van de woning. “Het is een doodlopende straat, dus de kinderen kunnen hier gewoon de straat op”, zegt Johan. “Het is hier heel rustig en gastvrij, iedereen op straat zegt je gedag.”
De woonkamer en de keuken zijn voorzien van een uitbouw van 2 meter. Hierdoor is de kamer nog een stuk groter. “Het is een fikse aanbouw, dus heel geschikt voor een normaal gezin”, zegt hij. “De kamer heeft zowel voor als achter grote ramen, waardoor er altijd veel licht naar binnen schijnt.”
De lichte doorzonwoonkamer is 8.75 bij 3.50 meter en de half open keuken is 2.85 bij 4.40 meter. Deze is voorzien van diverse inbouwapparatuur, zoals een gaskookplaat, een afzuigkap, een vaatwasser, een elektrische close-in boiler, een oven en een koelkast met een vriesvak. De zonnige achtertuin op het zuiden is te bereiken via de keuken. De tuin is helemaal bekleed met sierbestrating, heeft een stenen berging en een achterom. “De sierbestrating heeft diverse niveaus”, zegt hij. “Hierdoor kun je op diverse manieren van de tuin gebruik maken.”
Over de gehele breedte van de woning is er een elektrisch zonnescherm, zodat je ook de schaduw op kunt zoeken. “Het is een fatsoenlijke schuur in de tuin, maar verderop in de straat heb je ook nog een apart garageblok. Je kunt er voor kiezen om zo’n garage te kopen, om bijvoorbeeld je hobby uit te oefenen.”
Op de eerste verdieping zijn er twee slaapkamers. De grote slaapkamer is 3.50 bij 6.65 meter, dit waren voorheen twee kamers, hierin is een vaste inbouwkast. De slaapkamer aan de achterzijde is 2.35 bij 2.20 meter en heeft ook een vaste inbouwkast. De keurig uitgevoerde badkamer is voorzien van een douche, een tweede toilet, een wastafel en een WMA. “Op de zolder is laminaat gelegd en heb ik een deur gemaakt, zodat er een aparte kamer is ontstaan”, zegt Johan. “Hier slaapt mijn dochter, het is een heel leuk kamertje.”
Aan de voorzijde is de zolder verruimd door een nokverhoging. De voorzolder is 2.90 bij 2.80 meter, met de opstelplaats van de CV-combiketel HR en een bergruimte. De slaapkamer met Velux venster is 2.80 bij 3.00 meter. Het huis staat op loopafstand van de dorpskern van Schipluiden, de uitvalswegen (A4), het winkelcentrum en recreatiegebied Midden-Delfland zijn makkelijk bereikbaar.

De vraagprijs voor deze woning is 229.500 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Roepman Makelaars, (015) 213 41 34 of www.roepman.nl.
De vraagprijs voor de garage met elektra en een elektrisch bedienbare roldeur is 29.500 euro k.k. Deze garage wordt aangeboden aan de koper van de woning.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12