Afbeelding

Rietveld moeilijker bereikbaar in verband met bestratingswerkzaamheden

kijk op de wijk

Editie: Week 43, Jaargang 22 |

Door werkzaamheden aan de noordzijde van het Rietveld hebben automobilisten en fietsers te maken met de nodige hinder in dit gedeelte van de binnenstad.

DELFT – Het Rietveld is momenteel voor zowel automobilisten als fietsers niet goed bereikbaar. Aan de noordzijde wordt het Rietveld opnieuw bestraat. De werkzaamheden vinden plaats vanaf het Vrouwjuttenland richting het Raam en duren tot en met december 2014. Waar gewerkt wordt is het Rietveld alleen toegankelijk voor wandelaars.
Dit zijn de laatste werkzaamheden in dit gedeelte van de binnenstad. De werkzaamheden op het Vrouwjuttenland zijn inmiddels afgerond. Hier is werk verricht aan kabels en leidingen en daarna is er opnieuw bestraat. De werkzaamheden aan de zuidzijde van de Vlamingstraat duren nog tot en met 31 oktober a.s.
Ander belangrijk nieuws op het gebied van een bereikbare binnenstad is, dat het College van Burgemeester & Wethouders geen pollers meer wil in het centrum en daarbuiten. Dit systeem zou vervangen moeten worden door controle aan de hand van het kenteken. De pollers in de binnenstad en in het buitengebied zijn in 2015 aan vervanging toe. De huidige pollers zijn duur in onderhoud en aanschaf. In de meerjarenbegroting heeft de Gemeente dan ook geen geld voor vervanging opgenomen. Het systeem met kentekenherkenning wordt verder uitgewerkt en wordt eind 2015 in de binnenstad ingevoerd.
Een systeem van kentekenherkenning voorkomt aanrijdschades, geeft minder files op de weg, is gastvrijer en goedkoper. De Gemeente start in november een proef op de Buitenwatersloot en de Rijksstraatweg om ervaring op te doen met het systeem. De proef wordt een jaar uitgevoerd. De poller op de Rijksstraatweg ter hoogte van de manege staat nu op werkdagen tussen 16.00 en 19.00 uur omhoog. Tijdens de proef werkt de poller niet en vindt controle plaats op basis van het kenteken.
 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12