Afbeelding

Werkconferenties leveren actieplan op voor de buurt Fledderus

kijk op de wijk

Editie: Week 30, Jaargang 20 |

DELFT – De bewoners(jaar)vergadering van bewonerscommissie De Minstreel van de buurt Fledderus staat in het teken van het actieplan ‘Geen ego maar Lego: samen bouwen aan onze wijk’. Deze vergadering vindt plaats op woensdag 16 november in buurthuis Het Buitenhuis aan de Buitenhofdreef. De afgelopen periode is er een aantal conferenties gehouden met als resultaat een actieplan, waarin duidelijk staat wie wanneer wat doet. Tijdens de laatste conferentie op woensdag 9 november neemt wethouder De Prez de resultaten en de 10-punten actielijst in ontvangst. De drie conferentieavonden waren in aanwezigheid van professionals vanuit de buurt, de Gemeente Delft, Woonbron, de bewonerscommissie De Minstreel en een achttiental bewoners.

Ze stonden onder leiding van Annelies de Moet en Maria Scali van organisatiebureau ‘Hasper en van der Torn’. Het idee achter de conferenties is, dat de bewoners van de wijk een belangrijk onderdeel zijn in de oplossing van bestaande problemen. Door de krachten te bundelen, door samen naar oplossingen te zoeken en concreet te maken wil men dat Fledderus de start is van 'Een Buitengewoon Buitenhof'. Als eerste stap in dit proces is het van belang alle partijen bij elkaar te brengen en daarom zijn deze interactieve werkconferenties georganiseerd.

Vanuit de kracht van de buurt wordt de inspiratie gehaald om: elkaars belangen te onderkennen waarmee een gezamenlijke visie wordt ontwikkeld; een concreet actieplan te maken voor de wijk waarbij ieder deelneemt en zijn of haar bijdrage kan leveren. Vanuit en met de kracht van de buurtbewoners. In de eerste bijeenkomst werden de kaders, verwachtingen en toekomstbeelden van de wijk verkend en gedeeld. In de tweede bijeenkomst werd op een interactieve manier een visie op de wijk geformuleerd: hoe ziet men de wijk over vijf jaar? Alle betrokkenen werd gevraagd wat hun specifieke bijdrage zal zijn om de visie te realiseren. In de derde bijeenkomst werden alle afspraken in een actieplan gezet. Kijk voor meer informatie op www.de-minstreel-fledderus.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12