Afbeelding

Alles is moeilijk voordat het makkelijk wordt

kijk op de wijk

Editie: Week 5, Jaargang 23 |

Rij-instructeur Leo bij de lesauto.

DELFT – Zijn auto is zijn tweede thuis. Leo Burghardt brengt al veertig jaar veel van zijn tijd door in zijn auto. “Ik begon in een Mini Cooper bij de Miniclub in Den Haag. Sindsdien heb ik heel wat auto's versleten. Nu rijd ik in een oranje Fiat Punto. Een lekker pittige auto met een lekkere pittige kleur.”

Leo vindt het belangrijk om minstens om de drie jaar een nieuwe auto aan te schaffen. “Zo heb ik steeds de nieuwste technologieën en de meeste kans op probleemloos rijden.” Een eerste voorwaarde om op een prettige manier te leren autorijden. Op de vraag of er veel veranderd is in die veertig jaren, antwoordt Leo dat er inderdaad grote verschillen zijn. De verkeersregels zijn behoorlijk veranderd en het verkeer is veel drukker geworden. Of de leerlingen ook anders zijn? Daarover zegt Leo dat ieder mens verschillend is. Dat maakt het werk ook zo leuk. Bij iedere leerling moet hij weer op een andere manier het veilig autorijden aanleren. “Er zijn leerlingen die een talent hebben voor het autorijden. Die kunnen snel hun rijbewijs halen. Bij anderen gaat het wat moeilijker, omdat ze bijvoorbeeld last hebben van rijangst of faalangst. Dan is het een uitdaging om ook die leerlingen aan hun rijbewijs te helpen.”
Ook ouderen zijn welkom bij Leo. Mensen die een tijdje niet gereden hebben en wat lessen nodig hebben om er weer in te komen. Ook die diversiteit in leeftijd maakt het vak aantrekkelijk. “Wat ik belangrijk vind, is dat de leerling op een prettige, ontspannen manier het autorijden onder de knie krijgt.”
Je kunt Leo bereiken op zijn mobiel: (06) 533 828 12. Of email: leo-rijles@hotmail.com. Meer informatie kun je vinden op www.leo-rijles.nl.

 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12