Afbeelding

Waarom zouden mensen een tekstschrijver inschakelen?

kijk op de wijk

Editie: Week 15, Jaargang 21 |

Tekstschrijver Helen van Schrijfruimte gaat eerst uitgebreid met de klant om tafel om de te schrijven tekst goed af te kunnen stemmen.

DELFGAUW - Je handel promoten op je website, een verslag maken van een evenement, het schrijven van een scriptie, iedereen heeft in meer of mindere mate te maken met tekst. Toch schiet zo’n verzameling woorden nog wel eens z’n doel voorbij.
“Veel mensen zullen het wel herkennen”, zegt Helen. “Je hebt een goed idee, de grove lijnen staan op papier. Er is niets wat je nog tegenhoudt om al dat moois eens zwart op wit te zetten. Maar dan… je schrijft, leest, herschrijft en leest je aantekeningen nog eens. Druppelsgewijs sijpelt de twijfel binnen. Komt mijn verhaal wel duidelijk over? Snapt de lezer ook wat ik bedoel? En dan kom je er veel later pas achter dat potentiële klanten je boodschap heel anders hebben opgevat dan jij had bedoeld. Of de aandacht van de lezer werd niet getrokken door de inhoud, maar door grammaticale missers. Dan is je website dus al gevuld, je brochure gedrukt, zijn er kosten gemaakt en is er tijd verspild.” Kortom, een gemiste kans en dus zonde van de tijd.
Helen: “De klant blijft expert op zijn vakgebied en dus verantwoordelijk voor de inhoud van de tekst. Als ik word ingeschakeld, gaan we eerst om tafel zitten. Praten, vragen, noteren, samenvatten. Want, voor wie is die tekst bedoeld? Wie zijn de potentiële klanten? Zijn het wetenschappers? Of ondernemers? Pubers? Of 50-plussers? Allemaal belangrijk om de tekst goed te kunnen afstemmen.”
Daarom dus, die tekstschrijver.
Schrijfruimte geeft ook regelmatig workshops spelling & grammatica, zakelijk schrijven & helder formuleren en persberichten & alles wat daarbij komt kijken. In een dag al je kennis weer helemaal bijgeplust en opgefrist. Meer informatie over data, prijzen en aanmelding op www.schrijfruimte.nl.
Schrijfruimte: van tekst tot taaltraining en alles wat daar tussenin zit…
Botdragerstraat 6, Delfgauw

 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12