Afbeelding

Buitenhof Noordwest wordt een sterke wijk

kijk op de wijk

Editie: Week 49, Jaargang 22 |

Alle partners in Buitenhof Noordwest en de Gemeente Delft blijven investeren om de leefbaarheid van de huidige aandachtsbuurten in 2030 naar een hoger niveau te brengen.

DELFT - In 2030 is De Buitenhof een sterke woonwijk. Er zijn dan geen aandachtsbuurten meer. Dat is het streefbeeld dat het College van B&W deze week heeft vastgesteld. Alle partners in Buitenhof Noordwest en de Gemeente blijven investeren om de leefbaarheid van de huidige aandachtsbuurten in 2030 naar een  hoger  niveau te brengen. Daarvoor gaan de partners en de Gemeente actief aan de slag met het verminderen van werkloosheid, het stimuleren  van de eigen kracht van bewoners, om weer mee te doen en het zorgen voor een aantrekkelijke en veilige wijk om in te wonen. Via een gezamenlijke aanpak zetten de betrokken partners en Gemeente de positieve ervaringen van de afgelopen jaren voort. Ze gaan actief aan de slag met het verminderen van de werkloosheid en bevorderen van participatie via werk, werkleerplekken, vrijwilligerswerk en wijkinitiatieven. Gezinnen met meerdere problemen krijgen hulp van een sociaal team. Dit team zorgt voor één plan met één aanpak voor het gezin. Ook willen alle betrokken partijen het veiligheidsgevoel en de objectieve veiligheid vergroten. Op langere termijn komt er meer variatie in de sociaal economische samenstelling van de buurten, door gericht toewijzen van woningen en toevoegen van duurdere woningen. Zo veranderen de aandachtsbuurten in een sterke woonwijk.

Bewoners uit Buitenhof Noordwest krijgen extra ondersteuning om werk te krijgen en te behouden. Tijdelijk wordt extra ingezet op begeleiding, coaching en jobcoaching, nadat regulier werk gevonden is.  De betrokken partijen gaan er voor zorgen dat meer mensen aan het werk blijven en dat het aantal uitkeringsgerechtigden in Buitenhof Noordwest daalt.
In het streefbeeld zijn verder een aantrekkelijk en veilig woonklimaat beschreven en meer variatie in de sociaal economische samenstelling van de buurten. De extra inzet op drie terreinen van ondersteuning en zorg worden voortgezet.

 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12