Afbeelding

Voorlopig geen invoering betaald parkeren op de TU Campus

kijk op de wijk

Editie: Week 28, Jaargang 20 |

Bewoners van de Professorenbuurt hoeven voorlopig niet te vrezen dat bezoekers van de TU Campus de auto in hun wijk parkeren.

DELFT - De eerstkomende jaren wordt er geen betaald parkeren ingevoerd in de TU Campus. De Bewonersorganisatie Wippolder Zuid heeft onlangs een gesprek gehad met wethouder Milene Junius in haar kantoor in de Torenhove. De bewonersorganisatie heeft al eerder regelmatig haar zorgen uitgesproken over het feit dat de TU Campus afgesloten gaat worden met slagbomen en men betaald parkeren in wilde gaan voeren. “Dit zou tot gevolg hebben dat men wellicht de auto in onze wijk, de Professorenbuurt zou gaan neerzetten”, aldus de Bewonersorganisatie. “Met als mogelijk gevolg dat wij met betaald parkeren opgezadeld worden.” De gemeente pakt parkeren in het nieuwe beleid in overige woonwijken probleemgericht, reactief, gebiedsgewijs en volgens een vaste aanpak aan. Er wordt alleen ingegrepen als er sprake is van een probleem en er draagvlak in de buurt is voor de oplossing. Als er een oplossing moet komen, dan is dat een oplossing voor de hele buurt en niet straatje voor straatje.

Van tevoren is al bekend wat de mogelijke oplossingen zijn, om helderheid te scheppen naar bewoners en ondernemers en om te voorkomen dat er een onwerkbare lappendeken ontstaat. De gemeente denkt niet aan het invoeren van vergunningparkeren in de Professorenbuurt. Om te voorkomen dat er in de Professorenbuurt een parkeerprobleem ontstaat, zijn de gemeente en de TU met elkaar in gesprek om het parkeren op de TU Campus goed te organiseren. Het ziet ernaar uit dat in elk geval de komende jaren geen gereguleerd parkeren wordt ingevoerd op de TU Campus. “Al met al is dit een goed voorbeeld van een buurtvereniging die opkomt voor de wijk, maar ook in gesprek is met de gemeente. In dit geval zijn we dan ook tevreden de Torenhove uit gegaan”, aldus de bewonersorganisatie. De Bewonersorganisatie Wippolder Zuid heeft zich het afgelopen jaar ook met diverse andere zaken binnen de wijk bezig gehouden. Dit is ook de reden geweest om de bewonersorganisatie op te richten. Het is belangrijk dat wijkbewoners meepraten. De bewonersorganisatie is altijd op zoek naar wijkbewoners die mee willen denken en praten. Mensen die een bestuursfunctie willen, kunnen ook contact opnemen.

Mailen kan naar bowzuid@gmail.com.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12