Afbeelding

Goede bereikbaarheid komende jaren gewaarborgd

kijk op de wijk

Editie: Week 52, Jaargang 20 |

DELFT – De planningen van wegwerkzaamheden voor het volgende jaar zijn door het College van B&W zorgvuldig in kaart gebracht en geanalyseerd. Zo houdt de Gemeente grip op de bereikbaarheid en worden mogelijke knelpunten voorkomen. De knelpunten voor de bereikbaarheid zijn in kaart gebracht en voor de komende vier jaar is aangegeven hoe daarmee moet worden omgegaan. Zo is de hinder voor het verkeer zo klein mogelijk.

Het kruispunt van de Schoemakerstraat en de op- en afritten van de Kruithuisweg is één van de locaties waar volgend jaar onderhoudswerkzaamheden plaats vinden. Dit kruispunt wordt helemaal opnieuw ingericht. Een andere locatie is bijvoorbeeld de Van Miereveltlaan en de Stalpaert van de Wielenweg. Onderhoudswerkzaamheden vinden ook plaats op de Wateringsevest en de Vrijenbanselaan. Werkzaamheden aan de Mijnbouwstraat, het Mijnbouwplein en het Poortlandplein in de wijk Wippolder vinden juist later plaats, voornamelijk in 2014. Dat is tegelijk met de afsluiting van de Sint Sebastiaansbrug, omdat het verkeer op deze wegen dan sterk vermindert. Andere kortdurende stremmingen worden zo gepland, dat ze niet samenvallen met andere stremmingen. Dat kan bijvoorbeeld door ’s nachts of in het weekend te werken. Bij wegwerkzaamheden eist de Gemeente dat de omleidingen voor fietsers zo kort mogelijk zijn. Deze moeten van goede kwaliteit zijn en verkeersveilig. Dat kan door fietsers op doorgaande wegen te scheiden van het gemotoriseerde verkeer. De Gemeente stelt ook eisen aan de inrichting bij werkzaamheden. Als de verkeerssituatie bij werkzaamheden voor een periode van een half jaar of meer niet wijzigt, moet de inrichting van de weg zoveel mogelijk lijken op een normale inrichting. Een betere regie op de bereikbaarheid van de stad is een van de speerpunten van het college. De meerjarenplanning is daarvoor een belangrijk instrument.

Het College heeft hiermee grip op de wegwerkzaamheden in de stad, kan goed anticiperen op mogelijke knelpunten en kan daarmee de stad bereikbaar houden ondanks de omvangrijke werkzaamheden die plaatsvinden. Weggebruikers hebben dan minder het gevoel dat alles is opgebroken: dus witte in plaats van gele belijning en niet langdurig afzetten met rood-witte blokken. Ook verlangt de Gemeente dat over alle projecten goed wordt gecommuniceerd. De website www.bereikbaardelft.nl neemt daarbij een belangrijke plaats in.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12