Afbeelding

Internationale School in de Wippolder voor kinderen met buitenlandse ouders

kijk op de wijk

Editie: Week 33, Jaargang 22 |

De Internationale School die momenteel nog aan de Nassaulaan gevestigd is, verhuist over een tijdje naar de TU Campus.

DELFT – Aan de Nassaulaan is sinds enige tijd een Internationale School gevestigd. International School Delft is hier gestart met een klas met kinderen van 4 tot 12 jaar. Het zijn kinderen van buitenlandse ouders die hier wonen en werken.

Daarnaast richt de school zich op Nederlandse kinderen die in het buitenland onderwijs hebben gevolgd of uitzicht hebben op een langdurig verblijf in het buitenland. De voertaal op school is Engels. Er is een samenwerkingsverband met True Colors Delft, een internationaal kindercentrum
van Stichting Rijswijkse Kinderopvang, voor de opvang van kinderen tot 4 jaar. Ook verzorgt
True Colors Delft de voor- en naschoolse opvang voor kinderen van de ISD. Samen bieden beide organisaties een doorlopende leerlijn en één pedagogisch klimaat voor 0- tot 12-jarigen.
De vestiging aan de Nassaulaan is tijdelijk. In 2015 verhuist de school naar de TU Campus aan de
Jaffalaan. ISD Delft is een initiatief van de Laurentius Stichting en wordt gesteund door de TU en de Gemeenten Delft en Rijswijk. De ISD is een kandidaat-school voor het International Baccalaureate Primary Years Programme (PYP). Met dit lesprogramma sluit de school aan op internationale scholen in het buitenland.

 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12