Afbeelding

Extra geld voor de gezondheid van de inwoners van de Buitenhof

kijk op de wijk

Editie: Week 4, Jaargang 23 |

Met de opening van een watertappunt vorig jaar in de Buitenhof, door wethouder Raimond De Prez, is een goed begin gemaakt met het stimuleringsprogramma 'Gezond in de stad'.

DELFT – Er komt extra geld beschikbaar om de gezondheid van inwoners van de wijken Buitenhof en Voorhof preventief te kunnen helpen verbeteren. De Gemeente Delft krijgt hiervoor extra geld van het landelijk stimuleringsprogramma 'Gezond in de stad'. Delft zet in op het bestrijden van gezondheidsachterstanden. Het gaat over een bedrag van ruim 2 ton per jaar voor de periode 2015 tot 2018. De Gemeente heeft de afgelopen tijd op een aantal activiteiten voor een gezondere leefstijl en leefomgeving moeten bezuinigen. Het extra geld biedt Delft de mogelijkheid om activiteiten in wijken die dat nodig hebben voort te zetten. Zo kunnen de gezondheidsachterstanden terug gebracht worden.

Delft zet het geld in voor een aantal bestaande initiatieven vanuit het Lokaal Gezondheidsbeleid Delft 2013-2016. Er is een focus op jeugd en gezondheid, bijvoorbeeld door Jongeren op gezond Gewicht, op het verbeteren van de ketensamenwerking, alcoholpreventie en preventie van GGZ-problemen. De Gemeente Delft wil voor haar inwoners een gezondere leefstijl en leefomgeving helpen bevorderen en gezondheidsachterstanden terugdringen. Gezondheid is voor iedereen een basis om een actieve bijdrage te kunnen leveren aan de samenleving. Omgekeerd is participatie een belangrijke factor die bijdraagt aan gezondheid.
'Gezond in de stad' (GIDS) is een stimuleringsprogramma van het Ministerie van VWS, deelnemende gemeenten, GGD, VNG, gezondheidspartijen, Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), Pharos, Platform31 en andere. Het doel van GIDS is het verminderen van gezondheidsachterstanden binnen wijken, door middel van een lokale en integrale aanpak. Het geld voor GIDS is gebaseerd op de mate van problematiek in wijken als Voorhof en Buitenhof. Om aan GIDS te kunnen deelnemen heeft het College van Burgemeester en Wethouders een plan van aanpak goedgekeurd.

 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12