Afbeelding

Bewoners van de Buitenhof gaan dagjes uit met de Delftpas

kijk op de wijk

Editie: Week 35, Jaargang 22 |

Bewoners van de wijk Buitenhof konden zich de afgelopen weken opmaken voor leuke uitstapjes naar diverse leuke bestemmingen.

DELFT – Dit is waar Kan Wél! voor staat: de buurtcoaches ondersteunen zowel jong als oud bij het uitvoeren van hun ideeën om de wijk leuker, socialer en veiliger te maken. Met als belangrijkste insteek dat de organisator zélf verantwoordelijk is voor het project. Zo leren de organisatoren vaardigheden, overwinnen ze drempels, zijn ze betrokken en kunnen ze uiteindelijk trots zijn op het resultaat. Kan Wél! is sinds 2009 op deze manier aan het werk in Buitenhof Noord in opdracht van de woningcorporatie Woonbron, Gemeente Delft en met budget van Fonds 1818. Er zijn fantastische projecten uitgevoerd en het loopt nog steeds storm met aanmeldingen bij de buurtcoaches. Het zelf organiseren van activiteiten bevordert de betrokkenheid van bewoners bij hun buurt en laat zien dat ze actief, positief en creatief zijn.

Met de Delftpas kun je veel leuke dingen doen, zo kun je gratis naar Duinrell, voor 4 euro naar Blijdorp of een rondje varen met de Spido in Rotterdam. Dit weten Kawsar Said en Mustafe Mohammed ook. In navolging van de succevolle zomeractiviteit van vorig jaar organiseerden zij de laatste twee weken van de zomervakantie dagjes uit. Voor gezinnen uit de Buitenhof met een inkomen op bijstandniveau stond er elke ochtend een bus klaar die ze naar een leuk uitje wegbracht en ze daar ’s middags weer ophaalde.
De afgelopen weken waren er uitjes naar Duinrell, Mini World Rotterdam, Blijdorp, de Kids Marina, Plaswijckpark en meer. Al was het weer niet geheel zoals gehoopt, hebben de kinderen en de ouders toch kunnen genieten van de dagen weg. In Duinrell werd er geknuffeld met de kikker en konden de kinderen in alle attracties waar ze in wilden. Bij Mini World werd gezocht naar onder andere kabouter Plop en andere figuren die waren verstopt tussen de poppetjes. Na de rustdag op woensdag gingen de gezinnen op donderdag en vrijdag naar Blijdorp waar Bokito zich van zijn beste kant liet zien en werden nieuwe stuurmannen en vrouwen gevonden in de Kids Marina. De ouders die mee gaan zijn erg dankbaar dat dit voor hun wordt georganiseerd en zijn nu al benieuwd naar de editie van volgend jaar!

 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12