Afbeelding

De Coendersbuurt, het nieuwe stukje Westerkwartier

kijk op de wijk

Editie: Week 32, Jaargang 22 |

De nieuwe woonwijk Coendersbuurt komt deels te staan op het bestaande schoolterrein van het Grotius College in de Van Bleyswijckstraat.

DELFT - Ten zuiden van het Westerkwartier wordt een nieuw stukje Westerkwartier gerealiseerd: de Coendersbuurt. Het ontwerp bestemmingsplan ligt op dit moment ter inzage. Het volledige plan en de tekeningen zijn dus in te zien. Het bestemmingsplan heeft betrekking op de bouw van een nieuwe woonwijk, de Coendersbuurt. Deze wijk komt op een deel van het bestaande schoolterrein van het Grotius College in de Van Bleyswijckstraat. Het bestaande schoolgebouw wordt gesloopt. Op het zuidelijke deel van het terrein komt een nieuw schoolgebouw. Op het noordelijke deel wordt de nieuwe woonwijk gerealiseerd. Voor het nieuwe schoolgebouw is een apart bestemmingsplan opgesteld.

Het plangebied wordt begrensd door:
-Ada van Hollandstraat en Frank van Borselenstraat aan de noordzijde
-Van Bleyswijckstraat aan de westkant
-Tijdelijke busplein langs het Lokomotiefpad aan de oostkant
-Plangrens van het ontwerpbestemmingsplan SC Delfland aan de zuidzijde.
Volgens het bestemmingsplan moeten voor de woningen hogere waarden als bedoeld in de Wet Geluidhinder worden vastgesteld. Het ontwerpbesluit met het bijbehorend akoestisch onderzoek ligt met het ontwerpbestemmingsplan gelijktijdig ter inzage. Om het bestemmingsplan in te zien gaat u naar de website www.delft.nl en volgt de volgende links: Gemeente en democratie – Democratie en inspraak – Plannen ter inzage – Ontwerpbestemmingsplan – Ontwerpbestemmingsplan Coendersbuurt. De Buurtvereniging Olofsbuurt-Westerkwartier zal in elk geval een zienswijze indienen op drie punten. “We zullen vragen om dit plan te gebruiken om het historisch tekort aan parkeerplaatsen in het Westerkwartier te verminderen en maken bezwaar tegen het verdwijnen van parkeerplaatsen aan de Ada van Hollandstraat en de Van Bleyswijkstraat”, aldus de BVOWD in een verklaring. “Daarnaast zullen we op verzoek van direct omwonenden bezwaar maken tegen het verdwijnen van de groenrand langs deze straten en zullen we vragen om collectieve bewonersplannen een kans te geven.” Na de zomer is weer een aantal inloopavonden gepland, op de tweede donderdag van de maand. De inloopavond op 11 september a.s. heeft als onderwerp ‘Groen in de wijk en winterklaar maken tuin’. Tijdens de inloopavond op 9 oktober a.s. staat het onderwerp ‘Zorg voor elkaar’ centraal. Op 13 november a.s. wordt gesproken over een nader te bepalen onderwerp. Alle inloopavonden vinden plaats in buurthuis De Wending en beginnen om 20.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website www.bvowd.nl.

 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12