Afbeelding

Voorbereiding op de basisschool bij Kinderdagverblijf Les Enfants

kijk op de wijk

Editie: Week 19, Jaargang 21 |

De kinderen van Kinderdagverblijf Les Enfants op zoek naar vlinders in het Abtswoudse Bos.

DELFT – Kinderdagverblijf Les Enfants aan de Abtswoude 19C in Tanthof heeft kortgeleden in het pand een kleine verbouwing gehad. Er is een nieuwe verdieping bij gekomen, waardoor het mogelijk is geworden om de kinderen van drie tot vier jaar een eigen groepsruimte te geven. In deze groep worden de kinderen spelenderwijs voorbereid op de basisschool.

De ruimte is net zo ingericht als op school met een huishoek, een bouwhoek, een leeshoek, enzovoort. Daarnaast worden er veel verschillende activiteiten met de kinderen gedaan in de groep of de directe omgeving van Les Enfants binnen allerlei ontwikkelingsgebieden. “Kinderen doen hun eerste ontdekkingen op het gebied van taal en lezen, rekenen of de natuur, maar leren ook stapsgewijs om even zonder de leidster te spelen”, zegt Linda van der Pot. “Daarnaast wordt er gewerkt met thema’s die dicht bij de belevingswereld van de kinderen liggen.”
Bij Les Enfants is deze week een nieuw thema van start gegaan: Rupsen en vlinders. “Natuurlijk hebben we een speciaal terrarium waar de kinderen de ontwikkeling van ei tot vlinder kunnen zien. Het thema duurt deze keer vijf weken”, zegt Linda. “Daarna is er een grote afsluiting.” De thema’s hebben altijd te maken met de directe omgeving van de kinderen. Dit jaar is er bijvoorbeeld al gewerkt over: ik ga boodschappen doen, ik schrijf een brief en ik ga met de bus. Door de kinderen zoveel mogelijk echte ervaringen te geven, kunnen zij een reëel wereldbeeld ontwikkelen. Les Enfants ligt in een rustige en veilige omgeving aan de rand van de wijk Tanthof. Het unieke aan dit kinderdagverblijf is dat het midden in het Abtswoudse Bos gelegen is, in het natuurgebied Midden-Delfland. In de tuin en in de directe omgeving hebben de kinderen de gelegenheid om de natuur te ontdekken en te beleven! Les Enfants is een kleinschalige kinderopvang die plaats biedt aan kinderen in de leeftijd van nul tot vier jaar. Internet: www.kdv-lesenfants.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12