Afbeelding

Fysio- en Manuele Therapie Abtswoude: vertrouwd in de wijk

kijk op de wijk

Editie: Week 42, Jaargang 20 |

De praktijk van Liesbeth Schoppink (links) en Ilse Buijs is aangesloten bij de vakvereniging van fysiotherapeuten.

DELFT – Fysio- en Manuele Therapie Abtswoude is al 13 jaar een vertrouwd adres in de wijk Voorhof voor fysiotherapie en manuele therapie. De praktijk van Ilse Buijs en Liesbeth Schoppink is gevestigd op de eerste verdieping van woonzorgcentrum Abtswoude op de Aart van der Leeuwlaan.

Wie echter denkt dat ze alleen bewoners uit het verzorgingshuis behandelen, zit er helemaal naast. De twee ervaren therapeuten krijgen dagelijks de meest uiteenlopende cliënten met de meest verschillende klachten over de vloer. Veel van hen komen uit de wijk. “Dit is een bijzondere wijk”, vindt Ilse Buijs. “We zien hier ouderen, maar ook veel jonge stellen, Voorhof is in vele opzichten een gemêleerde wijk.” Ilse Buijs is fysio- èn manueel therapeut en behandelt vooral de jongere cliënten. Daarnaast heeft ze zich de laatste tijd toegespitst op medical taping, een ondersteunende spiertape waar de laatste tijd prima resultaten mee worden geboekt. Liesbeth Schoppink is fysiotherapeut en gezondheidswetenschapper en bezig met het laatste jaar van de masteropleiding geriatrie fysiotherapie. Ze werkt graag met oudere cliënten. Hun praktijk werkt samen met Verloskundigenpraktijk Vijverhof en Thuiszorgorganisatie Buurtzorg. Naast de fysio- en manuele therapie en de fysiotherapie voor ouderen zijn Ilse en Liesbeth gespecialiseerd in het behandelen van incontinentieklachten en in het behandelen van vrouwen met (pijn)klachten rond de zwangerschap. “We hebben met z’n tweeën een relatief kleine praktijk, dus er is altijd een vertrouwd en bekend gezicht”, geeft Buijs aan. “Je kunt hier altijd snel terecht, binnen een week heb je een afspraak.” Liesbeth Schoppink zegt haar werk ‘met hart en ziel’ te doen en veel voldoening te halen uit het werk. De samenwerking met Ilse Buijs vindt ze uitstekend. “We vullen elkaar goed aan. We zijn vooral gericht op (functioneel) oefenen en mobiliseren. We zijn oplossingsgericht en geven vaak adviezen over houding en beweging.”

Fysio- en Manuele Therapie Abtswoude bevindt zich aan de Aart van der Leeuwlaan 528 in Delft.

Bel voor meer informatie naar telefoonnummer 015 – 257 66 23, mail naar info@fysiotherapie-abtswoude.nl of kijk op de website www.fysiotherapie-abtswoude.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12