Afbeelding

Van der Velde Metaal: een begrip in Delft

kijk op de wijk

Editie: Week 53, Jaargang 20 |

Van der Velde Metaal is een bedrijf met een lange historie en is voor bedrijven en particulieren het aangewezen adres voor alles op het gebied van metaal.

DELFT – Van der Velde Metaal is een bedrijf met een lange historie. Het werd in 1918 begonnen door de grootvader van de huidige eigenaar Adri van der Velde. Zijn vader heeft het later overgenomen en in 1997 werd Adri van der Velde directeur. “De oude baas Jan is helaas overleden op 88-jarige leeftijd”, zegt Adri. “We hebben een goed team met trouwe en vakkundige medewerkers. Jan van der Velde heeft de basis gelegd voor het bedrijf dat het nu is. In 1981 hebben we dit grote pand aan de Voltaweg betrokken.” Het bedrijf beschikt over een hal van 1.000 vierkante meter, waar vele materialen opgeslagen staan: onder andere staal, roestvrij staal, aluminium, koper en messing. Daarnaast een uitgebreid en helemaal up-to-date machinepark, bestaande uit veel apparaten voor de bewerking van deze metalen. “Veel bedrijven in de regio kennen ons”, zegt Adri. “Van onze klanten is 99 procent zakelijk. Toch zijn we ook voor particulieren een prettig adres.

Op afspraak kunnen die ook bij ons aankloppen.” Nogal wat ijzerwarenhandels moeten klanten soms teleurstellen. Bij Van der Velde Metaal is dat niet nodig, want hier is op dit gebied werkelijk alles mogelijk. Het komt dan ook vaak voor dat ijzerhandels klanten naar dit bedrijf doorsturen. “Voor een klein stukje staalplaat, een achterwandje van een keuken, het maken van een hek en zelfs voor het repareren van pannendeksels kunnen de mensen hier terecht”, zegt Adri. “Alles kan op metaalgebied, we zijn namelijk heel goed in maatwerk.” Voor bedrijven voert Van der Velde Metaal ook onderhoudswerk uit op locatie. Het bedrijf kan grote namen tot zijn klantenkring rekenen, zoals Shell Pernis en -Rijswijk, NS, Nedtrain, TNO, IKEA, Avalex, Enraf Nonius, TU-Delft en Imtech. Van multinationals tot kleine ondernemers en particulieren: dit bedrijf kan alles op het gebied van metaal. “We hebben goed werk”, zegt Adri. “Ondanks de mindere economische tijd, gaat het dus heel goed met dit bedrijf. We hebben het dan ook altijd druk.” Wil je meer weten? Neem dan alvast een kijkje op www.vanderveldemetaal.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12