Afbeelding

Met Groen Cement gaan alle kinderen weer naar buiten in de natuur

kijk op de wijk

Editie: Week 47, Jaargang 22 |

Stichting Groen Cement brengt professionals die werken met kinderen en specialisten binnen natuur en milieu bij elkaar.

DELFT – Het Jaar van de Groene Kinderopvang loopt bijna ten einde. Maar dat betekent natuurlijk niet, dat in 2015 het groene aspect van kinderopvang niet meer belangrijk is. Integendeel. Gelukkig is er daarom de Stichting Groen Cement. Deze wil bijdragen aan het grootbrengen van een generatie kinderen die de kans krijgt liefde voor de natuur te ontwikkelen. Spelenderwijs leren kinderen ontdekken hoe zij zélf goed voor de natuur kunnen zorgen en dragen dat als vanzelfsprekend over aan volgende generaties. Veel mensen voelen de behoefte om natuur weer in een kinderleven terug te brengen en toch blijkt dat hulp, inspiratie, advies, materialen en activiteiten, zo versnipperd worden aangeboden dat beide werelden elkaar moeilijk treffen. Groen Cement is een open netwerk dat graag alle professionals die werken met kinderen en alle unieke specialisten binnen natuur en milieu bij elkaar brengt. Dit netwerk is letterlijk 'cement' tussen twee werelden. Overtuigd van de uniciteit van alle organisaties bundelen de Metselaars van deze stichting graag al die krachten.
Zo vindt de vrager in de diversiteit aan aanbieders altijd een passend aanbod voor zijn unieke vraag. Omdat kinderen juist in de eerste jaren van hun leven blijvend gevoel voor natuur ontwikkelen, zijn de activiteiten van de stichting vooral gericht op de kinderopvang.
Door uitwisseling van informatie tussen partijen maakt Groen Cement het deze organisaties makkelijker om een groene buitenruimte te realiseren en buitenactiviteiten en natuurbelevenissen te integreren in hun programma. Door de activiteiten en projecten, het aanwezig zijn op plekken waar het netwerk elkaar en anderen mogelijk inspireren, informeren en motiveren, kan het besef ‘alle kinderen weer naar buiten in de natuur’ worden verspreid en groeien. Zo zaait de stichting steeds meer besef dat natuurbeleving en in en met natuur spelen een verrijking is voor het leven van een kind. Wat we met z’n allen oogsten is een wereld waar kinderen vrij in en met natuur kunnen spelen en waarin zij zullen merken dat zij ‘het cement’ zijn voor een gezondere en mooiere wereld. Stichting Groen Cement is een organisatie die bestaat uit vrijwilligers. Het vijfkoppige bestuur wordt ondersteund door meer dan 150 vrijwilligers vanuit alle hoeken van het land. Deze vrijwilligers hebben allemaal affiniteit met kinderen én natuur en dragen de stichting een warm hart toe. Omdat vrijwilligers erg belangrijk zijn voor Stichting Groen Cement, zelfs onmisbaar, is er een passende naam voor hen bedacht: de Metselaars van Groen Cement! Metselaars verbinden -door al hun activiteiten, inzet en kennis- kinderen met de natuur en zo wordt samen gebouwd aan een groene en gezonde toekomst voor de komende generaties.
 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12