Afbeelding

Elektrisch oplaadpunt Hoven parkeergarage krijgt navolging

kijk op de wijk

Editie: Week 34, Jaargang 20 |

In de Hoven parkeergarage is al een oplaadpunt voor elektrische auto’s met twee parkeerplaatsen.

DELFT – Stichting E-laad en de Gemeente Delft hebben een contract getekend voor het plaatsen van dertien nieuwe oplaadpalen voor de elektrische auto.

In Delft zijn al drie oplaadpunten beschikbaar: in de Hoven parkeergarage, bij het Westcord Hotel en in de TU-wijk. Vanaf september worden de nieuwe oplaadpalen geplaatst. Ze komen verspreid over de stad te staan, zodat voor gebruikers van elektrische auto’s altijd een oplaadpaal in de buurt te vinden is. Zodra de locaties bekend zijn, worden deze op de website www.delft.nl vermeld. De oplaadpalen worden zoveel mogelijk centraal langs doorgaande wegen en op parkeerterreinen geplaatst, zodat Delftenaren geen hinder ondervinden van een oplaadpunt voor de deur.

Er wordt één parkeerplaats gereserveerd per oplaadpunt, zodat er voldoende parkeerplaatsen beschikbaar blijven voor niet-elektrische auto’s. Bij groot succes kan eventueel een tweede parkeerplaats gereserveerd worden. De dertien oplaadpunten maken deel uit van een proefproject. Op basis van de ervaringen met de proef in Delft en ervaringen van andere gemeenten met de oplaadpunten, wordt het beleid voor oplaadpunten voor elektrische auto’s verder uitgewerkt. Delft streeft naar innovatie en duurzaamheid en wil daarom elektrisch autorijden stimuleren. De elektrische auto levert met de groene stroom een bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Delft. Elektrische auto’s hebben bovendien een positief effect op de luchtkwaliteit en maken minder lawaai dan niet-elektrische auto’s. Het is ideaal om in een elektrische auto te rijden, het lijkt een beetje op rijden met een automaat. Het opladen gaat ook heel gemakkelijk bij de oplaadpaal. De stekker moet er in de meeste gevallen aan de voorkant onder de klep met het logo in gestoken worden.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12