Afbeelding

Meiden maken kennis met voetbal tijdens de Voetbal Vriendinnendag

kijk op de wijk

Editie: Week 16, Jaargang 23 |

De Voetbal Vriendinnendag, die onder andere op het terrein van SV Wippolder plaats vond, was weer een groot succes!

DELFT – Eindelijk was het dan zo ver. Vorige week vond de kick-off plaats van de Voetbal Vriendinnendag 2015, een evenement van Sport Evenementen Haaglanden (SEH) en Teamplayers. De dag stond onder leiding van buurtsportcoach Tom van Dam. Alle meiden van de Delftse basisscholen waren uitgenodigd om er een meidendag van te maken om nooit meer te vergeten. Om kwart voor twee in de middag stonden op sportpark Pauwmolen en sportpark Kerkpolder meer dan tweehonderd meiden klaar om er een knallende dag van te maken.

Onder leiding van dansleraressen, die zelf ook nog eens op voetbal zaten, werd er met een swingende warming-up meteen goed van start gegaan. Deze tweede editie van Voetbal Vriendinnendag was zeker een flinke reclame voor het vrouwenvoetbal. Maar liefst 130 meiden bij SV Wippolder stonden enthousiast te dansen en 'schreeuwen' onder het nummer 'Scream' van Usher.
Na deze vliegende start bewogen alle teams, van jong tot ouder, zich naar hun eerste spelletjes. Onder luide aanmoediging van alle begeleiders, spelleiders, SEH-buurtsportchoaches en ouders werden de eerste games vlot opgestart en werd er fanatiek begonnen. Van penaltybokaal tot prijsschieten, van de stormbaan beklimmen tot je eigen teamvlag maken, niks was deze meiden te gek. Gelukkig maar dat het team van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) kwam helpen om alle meiden gehydrateerd te houden, want het zonnetje was net zo blij aan het schijnen als dat alle dames waren op deze Vriendinnendag. Na twaalf speelronden begon het spannendste van de dag: de prijsuitreiking! Alle meiden werden goed verwend: een uitnodiging voor drie gratis professionele trainingen, een knalroze armband van de Voetbal Vriendinnendag 2015 en een welverdiende bidon met water. Onder applaus werd de dag afgesloten: deze Voetbal Vriendinnendag was een groot succes. Zonder alle begeleiders, SEH, voetbalverenigingen, Teamplayers, studenten van Christelijk Lyceum Delft, het CLD, JOGG, ouders en natuurlijk alle 230 meiden had deze dag nooit zo’n succes geweest. Op naar Voetbal Vriendinnendag 2016! Om meiden de gelegenheid te geven meer in aanraking te komen met voetbal, worden door SV Wippolder, DVV Delft en Vitesse Delft vervolgtrainingen georganiseerd. SV Wippolder aan de Rijksstraatweg 9 op woensdag 13 en 27 mei van 14.00 tot 15.30 uur. DVV Delft aan de Kerkpolderweg 12 op woensdag 15, 22 en 29 april van 14.00 tot 15.00 uur. Vitesse Delft aan de Henk van Riessenlaan 2 op woensdag 27 mei, 3 en 10 juni voor groep 3/4/5 van 13.30 tot 14.30 uur en groep 6/7/8 van 14.30 tot 15.30 uur.

 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12