Afbeelding

Liefhebbers van keramiek zitten goed in de Delftse binnenstad

kijk op de wijk

Editie: Week 29, Jaargang 22 |

Tijdens de Delftse Keramiekdagen is er een internationale keramiekmarkt en zijn er vele andere activiteiten voor jong en oud op diverse locaties. (Foto: Archief)

DELFT – Van ervaren professional tot beginnende liefhebber: in het pittoreske centrum van Delft kunnen bezoekers tijdens de Delftse Keramiekdagen op zaterdag 19 en zondag 20 juli genieten van het werk van ruim vijftig keramisten uit heel Europa. Ze tonen hun nieuwste werk en laten u kennis maken met de nieuwste technieken en trends. De Delftse Keramiekdagen is het evenement voor iedereen die van keramiek houdt, in keramiek geïnteresseerd is of een gezellig weekend in Delft wil beleven. Het keramiekevenement bestaat naast de internationale keramiekmarkt ook uit vele keramiekactiviteiten op vele locaties voor jong en oud. De Delftse Keramiekdagen hebben als doel om Delft als keramiekstad onder de aandacht te brengen van een breed publiek.
De sfeervolle Markt is de locatie voor het gratis toegankelijke evenement Delft Ceramica. Dit is de tiende editie van dit evenement. De exposanten zijn kunstenaars en presenteren en verkopen hun eigen keramiek. Bezoekers kunnen tegeltableaus, tuinbeelden, muurobjecten, sculpturen, design en vele andere kunstwerken bewonderen.
Er is dit weekend nog veel meer te doen in de historische binnenstad van Delft. De stad vanaf het water bekijken? Dat kan met de rondvaarttocht Delft Blue Line. In twee uur en drie kwartier vaart u door het stadshart van Delft. Aansluitend brengt u een bezoekje aan de aardewerkfabriek De Porceleyne Fles, waar u tijdens een audiotour alles te weten komt over de fabriek, het museum en de showroom.
Benieuwd hoe Delftsblauw kon uitgroeien tot een wereldwijd Hollands icon? Dat kunt u zaterdag en zondag te weten komen tijdens de gratis Delftsblauw rondleidingen in Museum Het Prinsenhof aan het Sint Agathaplein. De rondleidingen vinden plaats om 14.00 uur en 15.00 uur. Elke tiende bezoeker ontvangt gratis een mapje Delftsblauwe kaarten ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Delft Ceramica.
VAK Centrum voor de Kunsten houdt op zaterdag tussen 13.00 uur en 15.00 uur op de Markt een doorlopende workshop mozaïek. De leiding van deze workshop is in handen van Chris Dagradi. Tijdens de workshop is er meer informatie verkrijgbaar over het cursusaanbod op het gebied van keramiek bij de VAK. Kijk voor meer informatie op www.delftceramica.nl.
 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12