Afbeelding

'Heb oog voor een ander' aan de Michiel de Ruyterweg

kijk op de wijk

Editie: Week 9, Jaargang 23 |

Wethouder Lennart Harpe en Timo Kos van de TU Delft bezegelen hun gezamenlijke aanpak om het verkeer rond de Michiel de Ruyerweg in goede banen te leiden.

DELFT – De Gemeente Delft heeft onlangs in samenwerking met de TU Delft en de Fietsersbond een verkeersactie gehouden. Deze vond plaats aan de Michiel de Ruyterweg en had als motto 'Heb oog voor een ander'. De verkeersactie werd gehouden om iedereen attent te maken op de drukke verkeersstromen in dit gebied. Wethouder Lennart Harpe opende in de vroege ochtenduren, samen met directeur Onderwijs- en Studentenzaken Timo Kos van de TU Delft, deze verkeersactie.
Oog voor een ander hebben dus. Het motto waarmee de Fietsersbond oproept om rekening te houden met andere verkeersdeelnemers. Dat niet alleen, maar met de actie werd ook gewezen op alternatieve fietsroutes. Sinds die dag hangen er posterborden langs de Michiel de Ruyterweg, die fietsers en automobilisten ook weer oproepen om oog te hebben voor elkaar. Om aandacht te vestigen op alternatieve en snellere routes, hangt op de Hooikade een spandoek, dat wijst op de kortste routes naar de verschillende bestemmingen op de TU Campus. Ook social media, zoals Facebook en Twitter, worden voor de actie ingezet.
De verkeerssituatie rond de Michiel de Ruyterweg is al langere tijd nijpend. Door het drukke fietsverkeer is het voor automobilisten soms moeilijk om de zijstraten in en uit te rijden. Daardoor ontstaat irritatie bij zowel automobilisten als fietsers. De doorstroming kan beter als fietsers meer ruimte geven aan auto’s die opgesteld staan, met maximaal twee personen naast elkaar fietsen en richting aangeven.

 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12