Afbeelding

Groene speeltuin Poptahof feestelijk geopend

kijk op de wijk

Editie: Week 28, Jaargang 23 |

De officiële opening van speeltuin Poptahof in aanwezigheid van vele kinderen.

DELFT – De groene speeltuin Poptahof is afgelopen woensdag officieel geopend. De bijzondere speeltuin is een initiatief van basisscholen de Parkschool en de Horizon. Natuur geeft kinderen immers de ruimte voor creativiteit en fantasie. Om stipt negen uur in de ochtend verrichtten de oudste en de jongste leerlingen van beide scholen – uiteraard in aanwezigheid van alle scholieren en betrokkenen - op passende wijze de openingshandeling met het doorknippen van een lint van grassen en takken.

In de groene speeltuin kun je spelen, relaxen en ontdekken. Maar je kunt er ook leren over de natuur en hoe je een tuin moet onderhouden. Het is een tuin waar kinderen zelf hun betekenis kunnen geven aan de ruwe materialen of heerlijk kunnen ravotten in een natuurlijke omgeving met natuurlijke materialen. De leerlingen zijn nauw betrokken geweest bij het ontwerp en de realisatie: van het ontwerpen van een droomspeeltuin tot het vlechten van het doolhof en het bedenken van regels om de tuin mooi en heel te houden. De groene speeltuin is bedoeld voor kinderen uit de wijk Poptahof van twee tot twaalf jaar.
Voor de leerlingen van de Parkschool en de Horizon staat dit schooljaar in het teken van mijlpalen. Zij startten het schooljaar in de fraaie nieuwbouw aan de voet van het Poptapark en sluiten dit nu - vlak voor de zomervakantie - af met de officiële opening van een fantastische groene speeltuin pal naast hun schoolgebouw. Als kers op de taart staat er een prachtige notenboom in de speeltuin: een cadeautje van de Freinetschool.
De groene speeltuin is mede mogelijk gemaakt door Woonbron, Fonds 1818, stichting Delftse Hulp aan Jongeren, stichting Boschuyzen en het Goededoelenwinkeltje. Hovenier Louis van der Meijden heeft de tuin aangelegd naar het ontwerp van tuin- en landschapsarchitect Van de Lindeloof, geïnspireerd door de leerlingen.
Poptahof is een kinderrijke buurt. Kinderen hebben een stimulerende en uitdagende leeromgeving nodig, waarin zij talenten leren ontdekken en ontwikkelen. En waar kan dat beter dan in de gloednieuwe groene speeltuin naast de Brede School aan de voet van het Poptapark! Kijk voor meer informatie op www.poptahof.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12