COOP & Bakker Victor Driessen: pure ambacht zoals ambacht bedoeld is

kijk op de wijk

Editie: Week 2, Jaargang 23 |

DELFT – In Nederland is brood niet meer weg te denken bij het ontbijtje of de lunch. Knip, tijger, volkoren of meergranen, bekende broodsoorten die nog steeds favoriet zijn van velen. Toch heeft het doodgewone brood de laatste jaren een ommekeer gemaakt in onze steeds gezonder wordende maatschappij. Dagvers, vakmanschap, gezond, en met liefde gemaakt zijn nieuwe criteria die steeds meer invloed hebben op onze broodkeuze. Niet voor niets zijn spelt en desem broodtrends waar wij tegenwoordig mee te maken hebben. Gezond, zonder E-nummers of zonder toegevoegde suikers winnen terrein.
Brood van de bakker dan maar? Helaas werken veel bakkers gewoon met een kant-en-klare broodmix, waarin al deze onnodige toevoegingen ook te vinden zijn. Victor Driessen, de bakker die afgelopen jaar, met zijn zeven vestigingen, uitgeroepen is tot 'de beste bakker van Den Haag', doet dit anders. Hier komt het meel vers van de molen en worden deze broodmixen, zonder ongezonde toevoegingen, elke nacht door Victor zelf, vers samengesteld en gebakken. 100 Procent speltbrood, al 21 jaar een hit in het assortiment en Fitbrood, Innovatieprijs in 2012, zijn resultaten van vier generaties bakkers en echte productkennis. Terug naar de basis, terug naar het vakmanschap.
Ook in de supermarktbranche, waar grote ketens met ellebogenwerk de concurrentie wil verdrijven, zijn dit soort producten steeds meer te vinden. De familie Campschroer, supermarktondernemers van COOP in Delft, weten zich te onderscheiden door hun producten direct, vers bij de oorsprong te krijgen. Zo komen bijvoorbeeld de eieren hier vers van de eierboer en sinds kort is hier ook het brood van Victor Driessen te krijgen. Deze eerlijke en lokale handel maakt deze supermarkt aan de Nassaulaan in Delft een voorloper van het nieuwe boodschappen doen, waar andere grote ketens jaloers op zijn. Want laten wij eerlijk zijn, naast een veel betere kwaliteit, proef je de liefde die een echte vakman aan zijn producten mee geeft.          
 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12