Afbeelding

Sportraad van Delft luidt de noodklok

sport

Editie: Week 51, Jaargang 21 |

Het dagelijks bestuur van de Sportraad van Delft (v.l.n.r.): Gerard de Vreede – penningmeester, Joyce van der Sloot - secretaris, Jacques van den Berg – voorzitter.

DELFT - Is er volgend jaar nog wel een volledig Sportraadbestuur? Met deze vraag houdt voorzitter Jacques van den Berg zich op dit moment bezig.  Na de afgelopen Algemene Ledenvergadering is hij daar niet gerust op. Er waren geen nieuwe bestuurskandidaten aangemeld en volgend jaar april treedt een deel van het bestuur, waaronder hijzelf, in ieder geval af.

Jacques van den Berg heeft er naast twee jaren als vice-voorzitter twee termijnen opzitten als voorzitter en is dus in totaal al acht jaar actief voor de aangesloten verenigingen. “Albert Arnold heeft er ook twee termijnen opzitten en vindt zes jaar genoeg. Bibeth Gerretsen had bij haar aantreden al laten weten dat zij maar voor één termijn van drie jaar ging. Penningmeester Gerard de Vreede vindt dit allemaal te veel van het goede en wil niet opnieuw met een nieuwe ploeg mensen gaan starten. Als er dan geen nieuwe kandidaten bijkomen blijven vice-voorzitter Wicher Schreuders en secretaris Joyce van der Sloot als enige twee bestuursleden over”.
Inmiddels is er een werkgroep actief om nieuwe kandidaten te vinden, tot nu toe zonder resultaat. Deze werkgroep heeft besloten om de vele taken die voorzitter Jacques van  den Berg doet te splitsen in kleinere deeltaken. Er zijn dan wel meer mensen nodig maar per persoon ben je dan minder tijd kwijt.  Of dit wel gaat lukken zal de komende maanden blijken, met name Paul de Bree, de voorzitter van DHL, zal diverse personen benaderen met de vraag of zij  zo’n deeltaak op zich willen nemen.
“Maar ik zou mijn taken het liefst overdragen aan een enthousiaste nieuwe voorzitter. Het zou toch triest zijn als alles wat er is opgebouwd in de afgelopen jaren, verloren gaat.  Zeker omdat de komende periode cruciaal wordt voor de sport. Met een gemeente die gedwongen door de bezuinigingen steeds meer taken gaat afstoten, de participatiemaatschappij waar ook de sportverenigingen mee te maken zullen krijgen. Een krachtige Sportraad is voor de sportclubs dan van onschatbare waarde”.
“Maar er is nu eenmaal een tijd van komen en van gaan.  De Algemene Ledenvergadering van de Sportraad, het hoogste orgaan binnen de vereniging, heeft in april het laatste woord. Hopelijk zijn er dan meerdere personen opgestaan die hun schouders onder de komende uitdagingen willen zetten. Want hoe je het ook wendt of keert, het blijft wel een heel interessante activiteit”, besluit Jacques van den Berg.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12