Afbeelding

Sportra(a)dertjes

sport

Editie: Week 51, Jaargang 21 |

Veteranensport

DELFT - Dat sporten op hoge leeftijd vele voordelen biedt zal iedereen duidelijk zijn. Het soepel houden van de spieren maakt het dagelijks leven nu eenmaal makkelijker en wat dacht u van het brein. Het is wetenschappelijk vastgesteld dat mensen die langer blijven sporten ook geestelijk  bij de tijd blijven. Daarnaast is sporten ook goed voor het sociale leven en komen ouderen niet gauw in een isolement.
De Sportraad van Delft probeert daar zijn bijdrage aan te leveren door jaarlijks de veteranenprijs uit te reiken aan mensen die op hoge leeftijd hun sport nog bedrijven.
Ook op de afgelopen Algemene Ledenvergadering in november zijn zelfs twee mensen in het zonnetje gezet. Babs van Oosten die met haar 84 jaren nog steeds actief is bij de Delftsche Kegelbond, bleek bij de uitreiking een hele kwieke dame. De tweede prijswinnaar was Anton Versprille die met zijn 76 jaar nog afstanden loopt bij AV40 waar menige jongere jaloers op is. Hij had ook nog een lange lijst met prestaties uit het verleden. Ook Anton bleek een kwieke man te zijn die bovendien geestelijk nog goed bij de tijd is. Al met al, sporten tot op hoge leeftijd is goed voor de mens. Ik zou wel eens een lijstje willen maken van alle actieve sporters boven de 70 jaar en dan eens kijken wie er wat leeftijd betreft boven aan komt te staan en met welke sport. Als nu elke vereniging hun oudste sporter mailt met naam, leeftijd en prestaties naar info@sportraadvandelft.nl kunnen wij zo’n lijstje gaan maken. Ik hoop vele reacties te ontvangen.

Jacques van den Berg.
voorzitter@sportraadvandelft.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12