Afbeelding

Schaduwbestuur denkt dat het beter kan bij DHC en staat te trappelen om te beginnen

sport

Editie: Week 49, Jaargang 21 |

Sjef de Poorter heeft er alle vertrouwen in dat een nieuw bestuur van DHC, waarvan hij deel uitmaakt, daadkrachtiger zal zijn dan het huidige. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Het rommelt bij DHC: de algemene ledenvergadering van afgelopen maandag werd voor de tweede keer verplaatst en onlangs werd duidelijk dat een schaduwbestuur is geformeerd dat klaarstaat om de taken van de huidige beleidsbepalers over te nemen.

Volgens Sjef de Poorter, één van de beoogde nieuwe bestuursleden, is het initiatief van een nieuw bestuur in de kantine ontstaan. “Een aantal leden is het niet eens met hoe het reilt en zeilt binnen de club en die groep is bij elkaar gekropen. In onze ogen zijn er op het moment teveel taken die op het bordje van het bestuur horen en die niet worden uitgevoerd. Daarom is een lijst met taken die er binnen de clubleiding zijn opgesteld en hebben nagedacht over leden die deze taken op een goede manier in kunnen vullen. We begrijpen dat het huidige bestuur ook geen ijzer met handen kan breken, maar we denken wel dat het iets daadkrachtiger kan. Daarom is er een groep mensen benaderd en die heeft aangegeven zich voor drie jaar aan de club te willen committeren.”
De beoogde nieuwe voorzitter is huidig hoofd jeugdopleidingen Evert Steinvoort, die vanwege fysieke ongemakken niet meer in staat is hele zaterdagen langs het veld te staan, maar het volgende De Poorter wel ‘ontzettend naar zijn zin heeft’ bij de club. Huidig secretaris Manon Tebeest-Starrenburg blijft in het nieuwe bestuur aan en krijgt assistentie van Tamara Pattipawaej. Ook voor huidig penningmeester Wilco Wisse is in het schaduwbestuur plaats; hij zal in zijn functie worden bijgestaan door Irma Lauwers, die in het verleden al penningmeester bij de club was. Zij worden op het gebied van de financiële zaken bijgestaan door Ronald Moor. Sjef de Poorter zelf, al vijftig jaar lid van de club, gaat zich in het bestuur bezig houden met de technische zaken en wordt vice-voorzitter. Voor algemeen bestuurslid Wim Wansleven is een taak als manager verenigingszaken bedacht. Ook bestuurslid Laurens Kok is benaderd om zitting te nemen in het schaduwbestuur, maar hij zet zijn werkzaamheden voor de club op een lager pitje, vanwege het feit dat hij voor de tweede keer vader wordt. “Maar hij blijft wel beschikbaar voor projecten”, vertelt De Poorter.
Het enige huidige bestuurslid dat nog niet door het beoogde nieuwe bestuur is gevraagd, is waarnemend voorzitter Wicher Schreuders. “Met hem gaat Evert nog deze week om tafel om te kijken of er taken zijn waar hij zich over wil ontfermen. Verder ga ik ervan uit dat hij samen met zijn broer Dik leider zal blijven bij de A-jeugd.” Schreuders zelf wil nog geen reactie geven op de ontstane situatie.
De Poorter heeft er alle vertrouwen in dat Steinvoort op een goede manier leiding zal geven aan de club. “Hij loopt hier nu een aantal jaar rond en we hebben hem leren kennen als een prettig en eerlijk mens. Binnen de groep die het bestuur moet gaan vormen heeft ook niemand problemen met hem. Daarnaast heeft hij hier in de jeugdopleiding een goede organisatie neergezet met trainers die stuk voor stuk een mooie voetbalachtergrond en binding met de club hebben hebben. We hebben er dus alle vertrouwen in dat de club bij hem in goede handen is.”
De Poorter zelf is niet over één nacht ijs gegaan voor wat betreft zijn functie in het bestuur. “Het idee van de groep mensen om een nieuw bestuur te vormen, is er al langer en ik ben ook al eerder benaderd. Ik heb toen nee gezegd, maar ben uiteindelijk toch overstag gegaan. Ik ben natuurlijk al enige tijd verantwoordelijk voor het sportieve gedeelte van de club en heb in het verleden al het nodige gedaan op het gebied van pr en sponsoring. Daarom wilde de groep die het nieuwe bestuur wil vormen me er blijkbaar graag bij hebben. Ik doe dit omdat ik het beste met de club voor heb. Ik ben er inmiddels al zo’n vijftig jaar lid en wens de club natuurlijk alleen maar het beste.”
Voorlopig is het nog afwachten tot de ledenvergadering van 18 december, maar het ziet ernaar uit dat bij DHC een bestuur klaarstaat dat staat te trappelen om te beginnen.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12