Afbeelding

Henk Baggerman voelt zich thuis en blijft daarom nog (minstens) een jaar bij Full Speed

sport

Editie: Week 50, Jaargang 22 |

Henk Baggerman heeft het naar zijn zin bij Full Speed. “Qua sfeer lijkt de club op een Westlandse vereniging, als je kijkt naar de samenstelling van de selectie en de betrokkenheid.” (foto: Roel van Dorsten)

DELFT –  De relatie tussen Full Speed en trainer Henk Baggerman is het afgelopen anderhalve seizoen voor beide partijen succesvol gebleken. Daarom duurden de gesprekken over contractverlenging niet lang en kwam er deze week witte rook.

Baggerman blijft dus nog minstens een seizoen aan Full Speed verbonden. “Wie weet komt er daarna nog wel meer”, vertelt de 57-jarige Hagenaar. “Ik heb nooit zoveel met die verhalen over een uiterste houdbaarheidsdatum bij trainers, ik vind dat onzin. Bij mijn vorige clubs ben ik succesvol geweest en daar heb ik ook langer gezeten: bij GONA was dat zeven jaar en bij Vredenburch vijf jaar. Bij mijn andere clubs, Monster en 's Gravenzande moest ik weg omdat beide clubs in een fusie betrokken waren. Als dat niet het geval was geweest, had ik daar waarschijnlijk ook langer gebleven.”

'IK HEB HIER MET EEN ECHTE VERENIGING TE MAKEN'
Baggerman staat momenteel dan ook zeker open voor een langer verblijf bij Full Speed. “Maar de tijd dat er meerjarige contracten werden afgesloten ligt alweer even achter ons, dus volgend jaar rond deze tijd zullen we waarschijnlijk weer gewoon aan tafel gaan. Wat voor mij belangrijk is, is dat ik hier met een echte vereniging te maken heb: je hebt niet alleen een voetbal-, maar ook een tennis- en carnavalstak. Verder komt er zowel bij thuis- als bij uitwedstrijden veel publiek en hebben we een leuke groep met weinig verloop. Het feit dat jongens als Frank van der Zwan en Omar Ouled Haddou, waar best aan getrokken zal worden door clubs die op een hoger niveau spelen, hier blijven, zegt natuurlijk ook wel wat.”
Die manier van werken bevalt Baggerman wel. “Want als trainer ben ik ook iemand die er voor de vereniging is. Ik ben er niet alleen tijdens trainingen en wedstrijden van het eerste elftal, maar ik ga ook graag bij de jeugd kijken en heb zelf ook het elftal in de RODI Media/DSW 16-23 competitie onder mijn hoede. Zo ben ik er dus niet alleen voor de selectie, maar probeer ik me binnen de hele club te laten zien.”

'IEDEREEN DACHT DAT WE WEL EVEN ZOUDEN PROMOVEREN'
Die aanpak van de serviceploeg coördinator voor kleinschalig straatwerk bij de gemeente Den Haag leidde tot op heden slechts tot de winst in de Stad Delft Bokaal bij aanvang van het vorig seizoen. “Naar aanleiding van die prestatie en de eerste wedstrijd van vorig seizoen, die we met 9-3 van de latere kampioen Lisse wonnen, dacht iedereen dat we wel even zouden promoveren. Dat is  niet gelukt, maar we zijn in dat seizoen als team wel enorm gegroeid. Die jongens zijn echt een team geworden en je ziet zowel op trainingen als bij wedstrijden dat ze er als collectief voor willen gaan.”


Aan dat stukje beleving heeft Baggerman bijgedragen, maar tot een promotie leidde het tot op heden niet. “Ik denk dat we met de groep zoals die er nu staat nog wel even verder kunnen en promotie zeker tot de mogelijkheden behoort. Er zit heel wat potentie in de groep en we doen zowel in de tweede periode als in de competitie goed mee, ook al ligt koploper Laakkwartier wel erg ver voor op de rest. Ik ga echter geen gekke dingen roepen, zoals dat we dit jaar zouden moeten promoveren. Als dat volgend seizoen gebeurt, zou het ook mooi zijn: het blijft natuurlijk wel een streven. Met de ploeg zoals die er nu staat en de jongens die vanuit de jeugd doorkomen en al hun eerste minuten in het vlaggenschip hebben gemaakt, ziet de toekomst van de club er denk ik rooskleurig uit.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12