Afbeelding

Hoe gaat het met Rob Hoefnagel?

sport

Editie: Week 37, Jaargang 22 |

Rob Hoefnagel is dan wel hoofd jeugdopleidingen bij Den Hoorn; zijn hart ligt aan de Brasserskade, bij DHL. (foto: Roel van Dorsten)

Rob Hoefnagel (53) vormde met zijn broer Ben jarenlang een tandem bij DHL. Tegenwoordig is hij hoofd jeugdopleidingen bij Den Hoorn.

- Waarom viel je keuze als speler op DHL?
“Ik woonde bij de Foreestweg en iedereen bij ons uit de buurt ging naar DHL. Bovendien speelde mijn broer Harry er al. Ik kon aardig voetballen en speelde ook in de vertegenwoordigende KNVB-elftallen. Toen ik eenmaal de seniorenleeftijd bereikte, begon ik in het derde, maar al voor de winterstop stond ik in het eerste.”

- Met wie speelde je zoal?
“Ik kwam binnen in een elftal met onder andere Cees Adegeest, Alex Nieuwenhout, René Zwaard en Peter Lips. Ik begon als linksback, maar kwam al snel terecht op het middenveld terecht. Uiteindelijk ging een aardige groep uit onvrede weg en kwam een nieuwe generatie met onder meer de Dukkertjes, Paul en Lennart Faas en Bryan Bell op. Jan van den Akker was trainer; een geweldige man die altijd met een klein potloodje aantekeningen maakte. In die tijd kwam Peter Pothof ook naar DHL en wij waren samen veruit de oudsten. Verder speelde ik ook lange tijd met mijn broer Ben als spits voor me.”

- Was het bijzonder om met je broer te voetballen?
“Best wel; we voelden elkaar ontzettend goed aan. We hebben weleens vanaf de aftrap samen een hele verdediging weggespeeld en direct gescoord. Maar Ben was niet de enige. Ik herinner me nog een toernooi bij Delfia waarin we met drie broers speelden, want  onze broer Harry, die vaak net buiten de A-selectie viel, deed ook mee.”

- Hoe was de sfeer in die tijd?
“Ontzettend goed. Op donderdag trainden de A- en B-selectie en dan zaten we tot drie uur te kaarten en gingen we daarna door de stad naar huis om een broodje shoarma te eten. Vaak ging op de wedstrijddag iemand al om 11 uur naar de club om het grote bad te vullen, zodat we daar na de wedstrijd rustig tot zes uur bleven liggen. Dan lieten we de begeleiders drank halen. We spelen overigens met een heel aantal van die gasten nog 7 tegen 7 op zondagmorgen.”

- Hoe ben je bij Den Hoorn terechtgekomen?
“Mijn zoon ging voetballen en DHL had nauwelijks jeugd, dus gingen we hierheen. Ik werd al snel trainer en toen Peter Pothof hoofd opleidingen werd, vroeg hij me om technisch jeugdcoördinator te worden. Toen hij stopte heb ik zijn taak overgenomen.”

- Ben je een DHL’er of een Hoornaar?
“Ik zal altijd een DHL’er blijven. Als ik op zondag aankom op het knusse complex en ik zie Jan Schilperoort, die mijn leider is geweest, achter de bar staan, dan kom ik echt weer thuis. Dat gevoel zal ook nooit veranderen.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12