Afbeelding

Delftse talenten maken indruk, maar moeten buigen voor Sparta onder-19

sport

Editie: Week 37, Jaargang 22 |

Het RODI Media/DSW Zorgverzekeraar 16-23 elftal met links trainer Dick van der Kooij en rechts leider Nico van Velzen speelde een puike partij, maar werd in de slotfase verslagen. (foto: Roel van Dorsten)

SCHIPLUIDEN – De Delftse regio barst van het voetbaltalent, zo bleek wel afgelopen dinsdag op het veld van Schipluiden. De beste spelers van de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar 16-23 competitie namen het op tegen de onder-19 ploeg van Sparta Rotterdam en maakten indruk.

Trainer Dick van der Kooij vond het tijdens de warming-up toch wel spannend om de leiding te hebben over het gelegenheidselftal. “Ik ben vanaf zondag toch wel bezig geweest met me voorbereiden op deze wedstrijd. Ik heb de posities en de clubs van die jongens uit mijn hoofd geleerd. Het blijft lastig om er voor één avond een elftal van te maken.”

'NATUURLIJK KUNNEN ZE ALLEMAAL HEEL GOED VOETBALLEN'
Guus Heemskerk, mede-organisator van de competitie kon zich hier wel in vinden. “Het is natuurlijk altijd lastig met dit soort gelegenheidselftallen. Natuurlijk kunnen die jongens stuk voor stuk allemaal heel goed voetballen. Je speelt echter wel tegen een ploeg die minstens vier keer in de week traint. Dat verschil zal je toch wel gaan merken.”
Aanvankelijk zag het er inderdaad naar uit dat het een zware avond zou worden voor de talenten uit de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar 16-23 competitie, want de bezoekers uit Rotterdam-West begonnen sterk. Binnen tien minuten waren de Delftse talenten beter op elkaar ingespeeld en kwam er wat meer evenwicht in de wedstrijd.
Na 21 minuten voetballen teken Daley Uythof met een prachtige vrije trap voor de openingstreffer. Daarna hield de Delftse selectie het achterin nog ruim een helft droog, maar uiteindelijk moesten toch drie tegentreffers, waarvan één uit een strafschop, worden toegestaan.

'AAN HET EIND VAN DE RIT KOM JE AAN ZESTIEN SPELERS NOG TEKORT'
Dick van der Kooij was na afloop een tevreden man. “We hebben het de hele wedstrijd goed gedaan, maar aan het eind van de rit kom je aan zestien spelers nog tekort. Veel van die jongens kampen met pijntjes en ze zijn het niet gewend om in drie dagen tijd twee wedstrijden te spelen.  We hebben vóór de wedstrijd afgesproken dat die gasten vooral plezier moesten maken en dat hebben ze volgens mij ook gedaan. Dan kan je toch alleen maar tevreden zijn?”
Pieter Schrassert Bert, trainer van Sparta onder-19 kon zich hier in vinden. “Bij dit soort gelegenheidselftallen is het altijd maar de vraag wat je tegenover je krijgt. Dit was een prima georganiseerd elftal met heel wat individuele kwaliteit waar wij het bij vlagen lastig mee hadden. Zij hadden het geluk dat ze op voorsprong kwamen. In de tweede helft hebben wij wat omgezet en ging het stukken beter. Over het eerste halfuur na rust ben ik dan ook heel tevreden. De laatste tien minuten gingen wij slordig en gehaast spelen. Uiteindelijk was het denk ik een leuke wedstrijd tegen een goede tegenstander.”


De leiding van Sparta vroeg tijdens de wedstrijd om een lijst met namen van de Delftse spelers en waren vooral geïnteresseerd in Daley Uythof van Wippolder en Marcley Manuela van Wilhelmus. Laatstgenoemde was tevreden over zijn prestatie. “Het was de eerste keer dat ik bij de selectie zat en het is leuk om te zien dat iedereen hier goed kan voetballen en wil werken voor een ander. Ik heb zelf in het verleden bij ADO gespeeld en doe tegen bvo's altijd een stapje harder. Over mijn prestatie vandaag ben ik positief; al is het jammer dat ik geen goaltje heb meegepikt.”
Uythof scoorde wèl. “Op het moment dat ik die bal raakte, had ik het idee dat hij er weleens in kon gaan. Het was een leuke wedstrijd, alleen had ik wat last, waardoor ik eerder moest stoppen. De wedstrijd van zondag komt voor mij niet in gevaar: VCS kan zijn borst natmaken.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12