Afbeelding

Taekwondoka Tim Kool verwezenlijkt droom met eigen sportschool

sport

Editie: Week 49, Jaargang 21 |

Tim Kool kijkt vrolijk toe terwijl zijn moeder de sportschool officieel opent.

DELFT - Sportschool Tim Kool heeft zaterdag 30 november een eigen locatie geopend in de Van Lodensteynstraat in Delft. De accommodatie onderstreept de groei van een van Delfts grootste topsportinstituten.

“Mijn droom”, twee woorden die Tim Kool op zaterdag 30 november regelmatig in de mond nam. Woorden die werden benadrukt door zijn stralende gezicht. Van één van de beste taekwondoka’s ter wereld verwacht je misschien dat hij altijd koelbloedig is, maar wie die zaterdag naar Tim Kool keek, zag een kind. Een kind dat zijn wens in vervulling ziet gaan. Grote, blije ogen en een stralende lach ondersteunden zijn openingspraatje en zijn bedankwoord naar Rory de Vries, zijn vriendin, zus en ouders. Nadat zijn moeder en zus Lydia de sportschool officieel openden, kon iedereen zien waarom Tim Kool zo gelukkig is. In de oude winkel ligt een prachtige dojo die je het gevoel geeft dat je in een arena staat. Alles eromheen is op het strijdtoneel gericht. Het geeft je het gevoel dat je zelf onderdeel bent van het gevecht, het ademt topsport.

“Ik ben hier al een aantal jaar mee bezig”, vertelt Tim Kool. “Ik moest een vergunning zien te krijgen en een geschikte locatie vinden. Dit pand hadden we al een tijdje op het oog, maar het leek ons in eerste instantie wat te klein. Toen we een paar keer hadden gekeken, bleek dat het wel degelijk interessant voor ons was als we creatief met de ruimte zouden omgaan. Dat hebben we gedaan. Alle spullen worden in kasten opgeborgen en we gebruiken de vensterbanken als zitplaatsen. Ik ben ontzettend blij met het resultaat en het realiseren van mijn droom.” Tim Kool wilde al van kleins af een ‘eigen zaak’ en het liefst in de sportwereld. Daarom werkte hij ook een maandlang keihard om het plaatje in zijn hoofd te realiseren. Nu kan hij daar de vruchten van gaan plukken. “We kunnen doen wat we willen nu we onze eigen locatie hebben”, geeft de kersverse eigenaar aan. “We hebben nu alle vrijheid. Zijn niet meer afhankelijk van vaste tijden waarop we over accommodatie kunnen beschikken. Daar ben ik ontzettend blij mee.”

Dat zijn droom in vervulling is gegaan betekent niet dat Kool nu op zijn lauweren kan gaan rusten. “Ik ga het de komende tijd nog drukker krijgen dan ik het al had”, zegt hij enthousiast. “Ik zal nu actief nieuwe leden moeten gaan werven. Ik vind dat alleen maar leuk, want ik hou er niet van om stil te zitten. Als alles loopt zoals ik hoop dat het loopt, blijft dit namelijk ook niet mijn enige locatie. Ik wil op termijn ook een sportschool in Pijnacker openen. Daarnaast zou ik het geweldig vinden als ik ooit het WK of EK Taekwondo zou kunnen organiseren.” Hoewel hij nog genoeg dromen en wensen heeft, is Tim Kool op het moment een zeer tevreden mens. “Mijn hobby is mijn beroep geworden en dat maakt me zielsgelukkig. Ik heb van mijn omgeving de hulp gekregen die ik nodig had om te bereiken wat ik wilde bereiken. Nu is het aan mij om anderen vooruit te helpen in hun sportambities.” (MA)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12