Afbeelding

DHC en D.v.v. Delft bereiden zich tegen profclubs voor op het volgend seizoen

sport

Editie: Week 26, Jaargang 22 |

Tyson Waser, nog in het shirt van Vitesse Delft, in duel met Leroy Fer en Diego Biseswar, die toen nog bij Feyenoord speelden. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Waar veel amateurvoetballers van de zo welverdiende zomerstop genieten, staan voor DHC en D.v.v. Delft nog een paar mooie toetjes op het programma. Beide clubs krijgen in de komende weken 'hoog bezoek' van Sparta Rotterdam en ADO Den Haag. 

Voor de spelers van de Delftse verenigingen is het altijd leuk om een profclub op bezoek te krijgen.

'IK HEB BIJ BEIDE CLUBS IN DE JEUGD GESPEELD'
“Dat is het zeker”, vindt Danny van der Ree, verdediger bij DHC. “Bij ons maken deze wedstrijden alweer deel uit van de voorbereiding op het komende seizoen. Dit is de eerste fase; vervolgens hebben we nog een paar weken vrij, voordat we weer aan het tweede deel van de voorbereiding beginnen. Voor mij persoonlijk is het extra leuk, omdat ik in de jeugd bij beide clubs heb gespeeld. Nu zal ik er weinig jongens tegenkomen die ik nog uit die tijd ken, want de bezem is aardig door die selecties heengegaan, maar het blijft bijzonder.”
Van der Ree hoopt in beide wedstrijden vooral 'mee te kunnen voetballen'. “We hebben een tijdje niets gedaan, dus ik hoop dat we fit genoeg zijn om mee te kunnen doen. Zelf heb ik twee maanden aan de kant gestaan met een blessure en dan is het natuurlijk extra lekker om weer aan voetballen toe te komen. Verder kunnen we zien hoe we ervoor staan en zijn dit de eerste wedstrijden met de ploeg van komend seizoen. We zijn voor het eerst bij elkaar met de jongens die het komend seizoen voor ons moeten doen. We zijn in de breedte aardig gegroeid en dat is denk ik wat we nodig hebben. Wat dat aangaat kijk ik, als iedereen fit is, vol vertrouwen naar de komende wedstrijden en het volgend seizoen; al deden we dat afgelopen jaar natuurlijk ook.”
D.v.v. Delft neemt het aanstaande zaterdag, 5 juli, op tegen ADO Den Haag. Tyson Waser verheugt zich op die confrontatie. “Want het is natuurlijk altijd leuk om tegen een bvo te spelen. Het is een mooie manier om te zien hoe ons niveau zich verhoudt ten opzichte dat van hen.”
Ook voor Delft betekent de wedstrijd een eerste deel van de voorbereiding. “We beginnen op 1 juli weer met trainen en dat breekt de zomerstop in tweeën. Waarschijnlijk zijn we hierdoor als we beginnen fitter en het is een goede manier om de nieuwe spelers te leren kennen.”

'MARIO BEEN HAD ZIJN ONTSLAG AAN ONS TE DANKEN'
Voor wat de prestatie betreft, heeft Waser niet al te hoge verwachtingen. “Het zou mooi zijn als we weten te scoren en niet meer dan vier doelpunten tegenkrijgen. Ik denk niet dat we gaan winnen. Het zou extra mooi zijn om zelf te scoren, maar daar kan je alleen maar op hopen.”
Aan zijn laatste wedstrijd tegen een betaald voetbalorganisatie heeft Waser nog mooie herinneringen. “We speelden toen met Vitesse Delft tegen Feyenoord en we hielden ze op 1-4. Dat vond ik een nette prestatie. Het was de laatste wedstrijd van Mario Been als trainer bij Feyenoord, dus uiteindelijk heeft hij zijn ontslag aan ons te danken”, grapt Waser.

DHC speelt  aanstaande woensdag, 2 juli, om 19.30 uur een wedstrijd tegen Sparta, terwijl op 9 juli, op datzelfde tijdstip de confrontatie met ADO Den Haag op het programma staat. D.v.v. Delft is op zaterdag 5 juli om 15.30 uur gastheer voor de ploeg van trainer Henk Fräser.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12