Afbeelding

Onze Spelen Delft 2014, deelnemende verenigingen zijn bekend

sport

Editie: Week 51, Jaargang 21 |

DELFT - De winter is nog niet eens begonnen  en we toch zitten met het hoofd alweer in juni 2014. Volgend jaar is het een Olympisch jaar en kunnen de inwoners van Delft het Olympisch gevoel dichtbij huis beleven. In juni vindt het multi-sportevenement Onze Spelen, Delft 2014 plaats: de Delftse Zomerspelen voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. Dit is de intentie van diverse sportverenigingen in Delft die samen met Stichting Onze Spelen deze eerste echte Delftse Zomerspelen organiseren. 

De deelnemende verenigingen zijn inmiddels bekend: Delftse KunstIJsbaan Vereniging Delft, DKIJV, - skeeleren, zwemvereniging d’Elft - zwemmen/waterpolo, windsurfvereniging Plané - surfen/suppen,  RC Delft Rugbyclub – rugby, Longboardclub Delft  - longboard, Delftsche Kegelbond - kegelen , s.v. DHL - voetbal en de Delftse Studenten Roeivereniging Laga – roeien. Naast een programma gericht op prestaties kunnen ook minder competitief ingestelde personen meedoen. Zo zijn er plannen voor een “crazy run”, waar iedereen aan kan meedoen.  Het programma is nog volop in de maak, maar houd 14 juni alvast vrij in de agenda!
Annie Breeuwsma voegt er namens de Organisatie aan toe: “Maar we starten al veel eerder. Tijdens de Nationale Sportweek, van 19 t/m 29 april, kan namelijk al kennis gemaakt worden met de sporten en de deelnemende verenigingen. In de maand mei trainen de jongeren, onder professionele begeleiding, in de sport van hun keuze bij de verenigingen. Waarna op 14 juni de competitie losbarst. Die dag weten we wie van de deelnemers het goud mee naar huis mogen nemen!”
De Gemeente Delft, Sportraad Delft en SportTalent Nederland ondersteunen Onze Spelen.
Meedoen aan de competitie, als vrijwilliger bij de organisatie of als sport- of culturele vereniging, mail voor meer informatie over de deelnamemogelijkheden naar info@onzespelen.nl. (o.v.v. het onderwerp).

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12