Afbeelding

Versterkt Blue Birds gaat voor kampioenschap in 1e klasse

sport

Editie: Week 13, Jaargang 22 |

DELFT - De temperaturen gaan langzamerhand weer omhoog en dat is voor sommige mensen het startsein om de honkbalknuppel weer uit het stof te halen. Blue Birds ontwaakt uit zijn winterslaap en Heren 1 maakt zich op voor een nieuw seizoen in de eerste klasse.

Door: Marijn Abbenhuijs

Trainer Rob Hendriks wilde twee keer achter elkaar promoveren, maar na de promotie naar de eerste klasse in 2012, lukte het vorig jaar niet om meteen door te stoten. Blue birds werd vijfde en daar waren Tjibbe van Dijk en Marc Neville aan het einde van het seizoen realistisch over. Ze vonden hun team nog niet sterk genoeg voor de promotieklasse. Nu, een week voor de start van het nieuwe seizoen, laat Tjibbe van Dijk zijn licht schijnen op het honkbaljaar 2014. “Er moeten nog puntjes op de i gezet worden”, is de sterspeler eerlijk. “We hebben een aantal nieuwe spelers en moesten dus automatisch op zoek naar een nieuwe opstelling. Daar hebben we naar gezocht en ik heb het gevoel dat we de ideale formatie hebben gevonden. We hebben nog één weekend om te oefenen en ik verwacht dat we na dit weekend alles voor elkaar hebben.” Blue Birds heeft zich dus versterkt. Vooral in de catching, het zwakke punt van vorig jaar, was versterking welkom. “Maar nu zijn we wat zwak in de pitching”, is Van Dijk kritisch. “Op die positie moeten we op zoek naar alternatieven. De jongens die nu pitchen, zullen er steviger aan moeten trekken. Inderdaad, ik ben zelf eigenlijk pitcher en met mij hebben we nog twee goede pitchers. Het probleem is alleen dat wij dit seizoen op andere posities willen spelen. We hopen daarom dat er een hele goede werper uit de jeugd opstaat. Anders zou het inderdaad goed kunnen dat de trainer mij weer als pitcher opstelt als dat nodig is.”

Over het algemeen ziet Tjibbe van Dijk dat het goed gaat met Blue Birds. “De hele vereniging heeft stappen gezet om het honkbal naar een hoger niveau te tillen”, geeft hij aan. “De jeugd begint aanstalten te maken om ook aan te sluiten. Daar werken wij als eerste elftal ook hard aan. Ikzelf probeer me zo veel mogelijk in te zetten voor de jeugd. Ik train de junioren vanuit de hoop dat ik daar zelf over een paar jaar de vruchten van pluk. Ik zal voorlopig nog heel wat jaren in het eerste blijven spelen en ik hoop dat ik dat steeds meer met talentvolle jongens die vanuit onze vereniging zijn doorgestroomd mag doen.” Want behalve de komst van catcher Bernard van den Boom en pitcher Ruben Voorderegger, verandert er niet veel bij het vlaggenschip van Blue Birds. “Ik denk dan ook nog steeds dat het nog niet verstanding is om naar de overgangsklasse te promoveren”, blijft Van Dijk realistisch. “Daar hebben we meer nieuwe spelers voor nodig. Zeker aangezien er na dit jaar twee oudere spelers het voor gezien houden. Maar natuurlijk moet het kampioenschap dit jaar onze doelstelling zijn. Behalve dat een kampioenschap geen promotie hoeft te betekenen, denk ik dat wij dit jaar meer in staat zijn om de top-3 van vorig jaar te verslaan dan vorig seizoen. Aanvallend hoorden we vorig seizoen al bij de top-3 en de verdediging is bij ons nu het belangrijkste aandachtspunt. Nu we onze zwakke punten echt benoemen, zal dat vanzelf beter gaan. We hebben met het aantrekken van Bernard en Ruben in ieder geval een grote stap in de goede richting gezet. Daardoor weet ik zeker dat we in de top-3 kunnen eindigen en moet het ons doel zijn om kampioen te worden.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12