Afbeelding

'Natuurlijk wil je zo'n jongen het liefst voor de club behouden'

sport

Editie: Week 22, Jaargang 30 |

Szymon Pycek, 7 jaar oud, maakt komend seizoen de overstap van de F1 van Vitesse Delft naar de jeugdopleiding van Feyenoord. Jeugdvoorzitter Rick van Dam van Vitesse Delft is vooral heel erg trots.

– Vind je het jammer dat jullie Szymon kwijtraken?
“Natuurlijk wil je zo'n jongen het liefst voor de club behouden, maar dit soort dingen gebeurt. Hij speelt hier nu een jaar of drie en al snel werd duidelijk dat hij meer talent had dan de rest. Hij was al eerder op proef geweest bij Feyenoord en ook Sparta had interesse. Het is jammer dat hij gaat, maar als je zo'n kans krijgt is het ook wel weer begrijpelijk.”

– Is zeven jaar niet een beetje jong?
“Dat is een persoonlijke keuze. De clubs willen de jongens het liefst zo vroeg mogelijk al aan hun opleiding binden. Stef Gronsveld maakte de overstap zo rond zijn tiende. Dat zou ik zelf beter vinden, maar ook voor deze keuze heb ik alle begrip. Misschien komt zo'n kans wel nooit meer.”

– Zijn jullie als club trots?
“Zeker weten. Hij heeft natuurlijk zelf een grote dosis talent, maar hij heeft dat hier verder ontwikkeld. Hopelijk redt hij het; mocht dat niet het geval zijn, dan is hij hier altijd meer dan welkom.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12