Afbeelding

De Nabeschouwing

sport

Editie: Week 8, Jaargang 22 |

Vitesse Delft boekte afgelopen zaterdag een belangrijke, zwaar bevochten 0-1 zege bij titelkandidaat Be Fair. Trainer Manuel Vissers was na afloop zeer tevreden.

- Wat was het voor wedstrijd?
“Er stond een felle wind dwars over het veld en de eerste helft ging gelijk op. In de tweede helft haalde hun keeper een doorgebroken speler neer dat leverde hem een rode kaart op. De penalty die we kregen werd gemist. Daarna gaf één van hun spelers uit het niets een elleboogstoot die ook met rood werd bestraft. Daardoor speelden we tien minuten tegen negen man. We kregen kans op kans, maar pas in de negentigste minuut scoorde Hamoun Hematnia de bevrijdende treffer.”

- Wat betekent deze zege voor jullie positie op de ranglijst?
“Tegen Be Fair speelden we het eerste van twee inhaalduels. Zaterdag spelen we tegen Monster. Door de zege van zaterdag hebben we verder afstand genomen van de plaatsen voor directe degradatie. Als we zaterdag van Monster winnen, kunne we verder klimmen en gaan voor directe handhaving.”

- Er valt de komende maanden dus genoeg te winnen?
“Ja, maar ook te verliezen. Na die inhaalwedstrijd volgt een serie wedstrijden tegen directe concurrenten: daarin moeten we het laten zien om ons veilig te spelen.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12