Afbeelding

Nieuw bestuur DHC heeft de begroting nog niet rond, maar heeft ambitie genoeg

sport

Editie: Week 52, Jaargang 21 |

DELFT – De ledenvergadering van DHC heeft vorige week woensdag ingestemd met een nieuw bestuur. Het nieuwe bestuur gaat, aangevoerd door de nieuwe voorzitter Evert Steinvoort, terug naar de basis en zal het eerste halfjaar vooral gebruiken om orde op zaken te stellen.
Steinvoort en de overige bestuursleden gaan er alles aan doen om de hoogst acterende Delftse club in bestuurlijk opzicht stabiliteit bij te brengen. Over het financiële plaatje konden de nieuwe bestuursleden echter nog geen duidelijkheid geven, daarom wordt in maart of april een nieuwe algemene ledenvergadering gepland. “We hebben een aardig zicht op de financiën, maar het complete overzicht over het afgelopen jaar is gewoon nog niet af”, vertelt Wilko Wisse, eerste penningmeester in het oude en tweede penningmeester in het nieuwe bestuur.


‘WE ZULLEN KEIHARD MOETEN WERKEN OM DE BOEL OP ORDE TE BRENGEN’
Volgens Evert Steinvoort kleven aan de financiële situatie van DHC geen probleem. “Maar we zullen het eerste jaar wel keihard moeten werken om de boel op orde te brengen. Ik heb contact gehad met de voormalig Raad van Advies en zij gaven aan dat er geen problemen zijn. Wel is het zaak om de financiële situatie op korte termijn geheel inzichtelijk te krijgen. We hebben voor nu een raambegroting opgesteld, waarmee we de komende tijd werken. Hoe het komt dat de cijfers nog niet klaar zijn? Dat is een probleem dat zich door de afgelopen jaren heen heeft opgestapeld.”
Het gebrek aan inzicht in de precieze financiële situatie van de club heeft voor de positie van Wisse geen gevolgen. “Hij wordt tweede penningmeester. Wilko is nog jong en is er misschien niet geheel voorbereid ingestapt; daarom komt er nu met Irma Lauwers, iemand die het klappen van de zweep kent, iemand naast zitten. Wilko krijgt van verschillende mensen de zwarte piet toegeschoven en ik denk niet dat dat terecht is.”
Een opvallende naam die ontbreekt in het nieuwe bestuur is die van, tot voor kort waarnemend voorzitter, Wicher Schreuders. “Ik heb binnenkort een gesprek met hem en hoop dat hij samen met zijn broer Dik een functie wil bekleden die hen op het lijf geschreven is, een soort ambassadeursfunctie. Hij heeft het  heel druk met zijn bezigheden bij DHC en de KNVB en ik denk dat in een rol als ambassadeur zijn grote kracht naar voren komt.”


‘WE WILLEN MET ONS EERSTE ELFTAL NAAR DE TOPKLASSE’
Op sportief gebied streeft  het nieuwe bestuur duidelijke doelen na. “Op termijn willen we met ons eerste elftal naar de topklasse en met de hoogste jeugdelftallen in de tweede divisie landelijk terechtkomen. Daarnaast moeten al onze elftallen voor tachtig procent uit onze eigen jongens bestaan. Dat betekent  dat we in de hogere jeugdelftallen pas jongens van buitenaf laten instromen als ze echt beter zijn dan onze eigen jongens. Daarnaast zullen we niet gericht gaan scouten bij andere clubs.”
Wat dat aangaat staat DHC er volgens Steinvoort, die tot voor kort nog hoofd jeugdopleidingen bij de groenzwarten was, er goed voor. “We hebben in de A-jeugd een aantal heel goede spelers die zeker in het eerste terecht zullen komen en ook bij de B-junioren lopen heel wat talenten. Door de onrust die er bij de club geheerst heeft, loopt het bij de tweedejaars C- en de D-junioren wat achter, maar dat komt ook wel goed. Daarnaast bestaat ons tweede elftal uit jonge jongens die net uit de A-jeugd komen. We krijgen regelmatig kritiek dat er geen doorstroming is naar het eerste, maar dat komt ook doordat die jongens vaak bij andere regioclubs wel in een eerste elftal kunnen spelen. Dan vind ik het op zich niet raar dat ze voor een andere club kiezen. Voor ons is het nu zaak dat we ervoor zorgen dat er elk jaar een groep klaarstaat die, als dat nodig is, het eerste elftal kan versterken.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12