Afbeelding

Vijf basisscholen in Voorhof en Buitenhof doen mee met de JOGG Delft DrinkWatercampagne

sport

Editie: Week 51, Jaargang 21 |

DELFT - Basisschool de Horizon, de Delftse Daltonschool, de Mgr. Bekkersschool, de Titus Brandsmaschool en de Rembrandtschool doen mee met de JOGG Delft DrinkWatercampagne.

Half januari 2014 worden DrinkWaterbidons, bidonkratten en de stickers om de bidons persoonlijk te maken door de gemeente Delft bij de scholen aangeleverd. Zij gaan de bidons gebruiken om het drinken van kraanwater te stimuleren. Bij verschillende scholen komen de bidons op de tafeltjes te staan, zodat kinderen altijd water kunnen drinken als ze dorst hebben.  Andere scholen gebruiken de bidons om water te drinken tijdens de pauzes en bergen ze tussentijds op in de bidonkratten. Ook bij sportdagen en uitjes gaan de bidons mee, zodat ook bij deze gelegenheden water drinken de norm wordt.
Om meer aandacht te vragen voor het drinken van kraanwater worden op de scholen JOGG DrinkWater stickers geplakt op de ramen en bij de kranen in de klas. Ook wordt het JOGG DrinkWaterlogo bij verschillende scholen  op het schoolplein gespoten ( clean graffiti). Sommige scholen gaan ook gebruik maken van de tapi’s , waarmee kranen omgetoverd kunnen worden tot drinkwaterfonteintjes.
Om ook de ouders bij dit project te betrekken gaat de Delftse Daltonschool  informatie over de WaterDrink campagne in de Nieuwsbrief vermelden en gaan zij ook een themabijeenkomst voor ouders over dit onderwerp organiseren.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12