Afbeelding

Van Koppen & Van Eijk heeft een passie voor sport en steunt nu ook Ring Pass

sport

Editie: Week 37, Jaargang 22 |

Conny Versteegh en Thijs Vlek van de sponsorcommissie van Ring Pass, Ring Pass-voorzitter Bert de Wit en Derk Beetsma Van Koppen & Van Eijk (v.l.n.r.)

DELFT – Heren 1 van Ring Pass zijn een hoofdsponsor rijker. Vorige week zondag werd het contract getekend dat de uitzendonderneming Van Koppen & Van Eijk aan de Delftse hockeyclub verbindt.
Tien jaar geleden was Van Koppen & Van Eijk net opgericht en nog onbekend bij het grote publiek. Inmiddels is de intermediair gegroeid als kool en kom je de naam en het logo vaak tegen, regelmatig als sponsor van sportclubs en sportevenementen. “Omdat we sport heel belangrijk vinden”, zegt Derk Beetsma, facilitair directeur en één van de drie eigenaren van Van Koppen & Van Eijk. “Sport maakt het verschil. Als je veel sport sta je lekkerder in het leven. Ook wij hebben als bedrijf een passie voor sport.” De keuze om Ring Pass te sponsoren berust niet op toeval. “Mijn twee dochters hockeyen hier, in de B1 en de D1. Als je hier komt en ziet hoeveel leden en vrijwilligers dagelijks met hun club bezig zijn… Zo’n vereniging ondersteunen we graag.” Dat zal de intermediair waarschijnlijk niet heel veel opleveren. “Misschien een paar nieuwe klanten. We doen het in eerste instantie om de club een warm hart toe te dragen. Als er een klant uit het sponsorschap voortkomt is dat mooi meegenomen.”


Elf vestigingen
Van Koppen & Van Eijk ontstond in 2003 uit een initiatief van Fons van Eijk, Peter van Koppen en Derk Beetsma. Inmiddels heeft het uitzendbureau elf vestigingen in Nederland en zo’n 150 personeelsleden vast in dienst. In Polen heeft het bedrijf tien vestigingen, in Hongarije één. “We hebben in Nederland een kleine vierduizend uitzendkrachten aan het werk, in Polen ongeveer 2500. We zijn behoorlijk groeiende, we hebben jaarlijks meer dan honderd miljoen euro omzet”, vertelt Beetsma. Dat kan in deze economisch mindere tijden gerust bijzonder worden genoemd. “Het is momenteel een trend om minder met vast en meer met flexibel personeel te werken”, legt Beetsma uit. “Daarnaast is het één van onze sterke punten dat we met beide benen in de klei staan. We weten wat er gebeurt en zijn er wanneer we er moeten zijn. Afspraak is afspraak bij ons en we ontzorgen onze klant.” 
Van Koppen & Van Eijk richt zich als intermediair op de internationale arbeidsmarkt specifiek op de sectoren tuinbouw, voeding, recycling, techniek, bouw en logistiek. Het uitzendbureau behoort in deze tak van sport inmiddels tot één van de grotere in Nederland. Beetsma: “Het mooiste aan ons bedrijf vind ik dat ik mag werken met enthousiaste medewerkers. Er werken bij ons jonge mensen die we opleiden tot een hoger niveau. We zijn geen familiebedrijf, maar zo voelt het wèl aan.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12