Afbeelding

Vitesse staat voor een zware opdracht, maar Micha van Dasler heeft alle vertrouwen in een goede afloop

sport

Editie: Week 21, Jaargang 21 |

De duelkracht van Micha van Dasler zal Vitesse Delft dit weekend goed van pas komen. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT - Vitesse Delft hoopt dat het seizoen na dit weekend nog niet ten einde is. De ploeg van trainer Manuel Vissers kan zich zaterdag tegen Rozenburg revancheren voor de 0-1 thuisnederlaag en zich op die manier plaatsen voor de laatste ronde van de nacompetitie voor lijfsbehoud, waar de winnaar van het duel tussen Forum Sport en Brielle wacht.

Dat de Delftenaren directe degradatie wisten af te wenden, hadden velen al niet meer verwacht. “Want na de nederlaag tegen Nootdorp hadden veel mensen ons al opgegeven. Uiteindelijk hebben we de sfeer erin gehouden, wonnen we de laatste twee wedstrijden van de competitie en hebben we de kans op handhaving in eigen hand gehouden. Nacompetitie was op dat moment het hoogst haalbare en we hebben nu nog kans op handhaving.”

‘DIT IS NIET DE PLOEG DIE ONS UIT DE EERSTE KLASSE WERKT’

Die kans is er zeker, maar het zal een hele kluif worden. Afgelopen zaterdag won tegenstander Rozenburg het eerste deel van het tweeluik met 0-1 door een goal die viel uit een counter. “Toen we na de wedstrijd in de kleedkamer zaten hebben we ook meteen tegen elkaar gezegd dat dit niet de ploeg is die ons uit de Eerste Klasse werkt. In de eerste helft hadden we denk ik wel wel vijfenzestig procent balbezit, maar we kwamen er gewoon niet doorheen.”
Uiteindelijk viel de goal in de tweede helft aan de andere kant en was het de rechtsback van Rozenburg die binnenschoot. “Op dat moment stonden we ook slap te verdedigen. Iedereen voelt dat er wat te halen valt en daardoor werden we ongeduldig. We sloegen onze flanken over en wilden alles over het midden spelen, ook nog toen Dion de Lijser al het veld uit was, waardoor we centraal voorin al helemaal geen stootkracht hadden. Ik heb er vertrouwen in dat we het zaterdag weten recht te zetten.”
Van Dasler is zelf bezig aan een goed seizoen bij Vitesse Delft. “Het gaat inderdaad best lekker. Ik begon het seizoen als centrale verdediger, maar na de winterstop ben ik centraal op het middenveld gaan spelen. De trainer dacht dat het beter was als ik op die plek ging spelen en ik kom er ook beter uit de verf. Ik speel er om wat meer kracht en strijd op het middenveld te brengen, speel ook meer in dienst van het elftal.”

‘HET IS GOED VOOR DE IDENTITEIT VAN DE CLUB’

Dat elftal waarin Van Dasler speelt, is een stuk jeugdiger dan dat van vorig seizoen. “Dat merk je ook wel aan het niveau, maar ik denk niet dat dat slecht is. We spelen op dit moment met steeds meer Vitesse-jongens en dat is goed. Het is jammer dat we daardoor wel aan niveau hebben ingeboet, maar het is goed voor de identiteit van de club. Uiteindelijk heeft het beleid waarin er spelers gehaald werden ook niet gewerkt. We hadden al een kern met echte Vitesse-jongens; ik ben bijvoorbeeld al tweeëntwintig jaar lid. Daar zijn dit seizoen meer jongens uit de club bijgekomen en dat zullen er op termijn alleen maar meer worden. Ik denk dat dat goed is voor de club. Er zijn jarenlang spelers gehaald om in de Hoofdklasse te kunnen spelen. Het is helemaal niet gek om met eigen jongens te proberen om een stabiele eersteklasser te worden. Het zal misschien een proces van een aantal jaren worden voor het zover is, maar we moeten nu even door de zure appel heen bijten. Als dat betekent dat we in de Tweede Klasse moeten spelen, dan is dat zo, maar dan werken we wel ergens naartoe.”
Zover is het echter nog lang niet. “We gaan de schade beperkt houden. Daarom halen we zaterdag alles uit de kast om van Rozenburg te winnen. Eén doelpunt is al genoeg om een strafschoppenserie af te dwingen. We hebben zeker genoeg kwaliteit in de ploeg om van hen te winnen. Ik verwacht niet dat ze thuis anders zullen spelen dan ze bij ons deden, tenzij ze nóg verdedigender gaan spelen. Het kan zaterdag gewoon alle kanten op. Ik verwacht dat we het merendeel van het balbezit zullen hebben en vol op pressie zullen gaan spelen.”
“Dit zijn de mooie wedstrijden”, blikt van Dasler vooruit. “Het gaat echt ergens om en dan is het altijd leuk om te voetballen. Ik denk dat ik zaterdag volop aan de bak kan op het middenveld en heb er nu al ontzettend veel zin in!” Hopelijk mag van Dasler na zaterdag nog twee keer aan de bak om het verblijf in de Eerste Klasse veilig te stellen.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12