Afbeelding

Fortuna/MHIR kan titelfavorieten mentale tik uitdelen

sport

Editie: Week 7, Jaargang 22 |

De Fortunahal in de Schoemakerstraat is dit seizoen meer dan ooit een onneembare vesting. (foto: Marijn Abbenhuijs)

DELFT - Fortuna/MHIR is opnieuw bezig aan een ijzersterk korfbalseizoen. Na de nipt verloren finale om het Nederlands kampioenschap afgelopen voorjaar en het afscheid van icoon Barry Schep zijn de Delftenaren toch weer outsider voor de titel.

Een status die aan het begin van 2014 op indrukwekkende wijze wordt onderstreept. Alle wedstrijden na de jaarwisseling werden tot nu toe gewonnen en thuis is Fortuna al het hele seizoen onverslaanbaar. Met de klinkende zege op landskampioen PKC/Hagero van 25 januari als uitgangspunt, groeit het vertrouwen in de titelkansen van de Delftse formatie. Afgelopen weekend was in een rommelige confrontatie met Blauw-Wit ook dat beetje geluk dat je nodig hebt om kampioen te worden aan de zijde van Fortuna. Dat de zege voor de poorten van de hel werd weggesleept, had misschien ook te maken met het feit dat teammanager Frans Graatsma tijdens de wedstrijd onwel werd. “Dat incident speelde bij sommige van ons mee”, geeft sterspeler Thomas Reijgersberg toe. “We hoorden in de besprekingruimte vrij snel dat hij weer was bijgekomen en het redelijk goed met hem ging, maar zo’n gebeurtenis blijft toch hangen.” De wedstrijd werd ook even gestaakt, maar kort erna speelde Fortuna zijn beste fase van de wedstrijd. Het kwam op een ruime voorsprong en dat het in de tweede helft weer spannend werd, had het volledig aan zichzelf te wijten. “We staan verdedigend erg sterk”, analyseert Reijgersberg. “Het aanvallende spel moet alleen beter. Eigenlijk ging dat de laatste tijd erg goed en scoorden we veel. Nu haperde het aanvallend weer een beetje en uiteindelijk hadden we inderdaad geluk. Blauw-Wit kreeg veel kansen, maar maakte die gelukkig niet af.”

De wedstrijd eindigde in 16-15 waardoor de runner-up van vorig seizoen met vertrouwen kan toewerken naar de topper tegen koploper TOP/Justlease.nl. “De playoffs zijn nu heel dichtbij”, geeft Reijgersberg aan. “Het zou fantastisch zijn als we dat met deze ploeg halen. Iedereen verwachtte dat wij een moeilijk jaar zouden krijgen na het afscheid van Barry Schep en zonder Robbert van Buuren, maar we doen het gewoon weer erg goed. Niemand speelt graag tegen ons en we zijn thuis onverslaanbaar. Dat we vorige maand van PKC wonnen, heeft ons echt een boost gegeven. Zo’n ongeslagen status in thuiswedstrijden hebben we bovendien nog niet eerder gehad.” Toch ziet Reijgersberg Fortuna nog niet als absolute titelkandidaat. “Dat zijn PKC en TOP. Wij zijn outsider.” Maar niemand kan meer om Fortuna heen als ze dit weekend ook van TOP winnen. De Fortunahal in de Schoemakerstraat zal vol zitten en de koploper uit Sassenheim zal weten dat ze het zwaar gaan krijgen in Delft. “TOP heeft veel topspelers in de selectie”, oordeelt Reijgersberg. “Ze kunnen over veel schijven scoren en spelen een goed, gevarieerd spel. Als wij van ze willen winnen, zullen we als collectief moeten ontregelen. We moeten strijden voor elkaar. Dat is onze grote kracht en dat maakt ons een team waar geen enkele tegenstander graag tegen speelt.” Daarmee heeft Fortuna een wapen in bezit. Collectief en strijdlust zijn belangrijke ingrediënten voor het winnen van belangrijke wedstrijden. Dat lieten de Delftenaren dit jaar al een aantal keer zien en dit weekend wordt duidelijk of ze dat opnieuw kunnen opbrengen. Als dat het geval blijkt, weten TOP en PKC dat Fortuna komend voorjaar tijdens de playoffs iets extra’s kan geven en heeft de Korfbal League niet twee, maar drie titelkandidaten. (MA)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12