Afbeelding

Toernooi om de RODI Media/DSW Stad Delft Bokaal in de zaal wordt komende week in ere hersteld

sport

Editie: Week 51, Jaargang 21 |

Guus Heemskerk heeft er alle vertrouwen in dat de RODI Media/DSW Stad Delft Bokaal in de zaal een succes gaat worden. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT - Voetballen tijdens de Kerst? Voor veel voetballiefhebbers zijn de winter- en zomerstop de momenten in het jaar waarop de familie in het weekend weer even de aandacht krijgt die ze verdient. In Delft is dat dit jaar een beetje anders, want in de laatste weken van het jaar wordt gevoetbald om de RODI Media/DSW Stad Delft Bokaal in de zaal.


Het is geen volstrekt nieuw concept, want in vroeger tijden was er in de laatste week van het jaar ook een zaalvoetbaltoernooi voor standaardteams. “Toen was het vooral voor lieden die de Kerstdrukte wilden mijden. Het toernooi vond tot die tijd ieder jaar in sporthal De Buitenhof plaats en tweede kerstdag was standaard één van de speeldagen. Dat is dit jaar anders; op maandag 23 en vrijdag 27 december zijn de voorrondes en op zaterdag de 28e staat de finale op het programma”, vertelt Guus Heemskerk, namens de sectie Voetbal van de Delftse Sportraad één van de organisatoren van het toernooi.
Op maandagavond, tussen 19.00 uur en 22.30 uur, strijden Vitesse Delft, Ariston ’80, Delft, Wippolder en DVC om de drie finaleplaatsen, terwijl SEP, Full Speed, DHC, Concordia en DHL op vrijdag rond dezelfde tijd onderling uitmaken welke drie ploegen op zaterdagmiddag mogen aantreden. Het gehele toernooi vindt dit jaar plaats in de sporthal op sportpark Tanthof-Zuid. De finaledag is op zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur.


‘ALLE DELFTSE CLUBS WAREN POSITIEF’
Aan de organisatie van het toernooi is een gedegen voorbereiding voorafgegaan. “We hebben als sectie Voetbal van de Sportraad een enquête gedaan bij de clubs waarin gevraagd wordt hoe ze tegenover zo’n toernooi staan. Uiteindelijk waren alle Delftse clubs positief.” Over hoe clubs hun team vormgeven, is ook bij Heemskerk niet heel veel duidelijkheid. “Het is een zaalvoetbaltoernooi voor standaardteams. Elke club meldt maximaal tien spelers aan; meer spelers zijn niet nodig. De clubs bepalen uiteindelijk zelf hoe ze deze groep samenstellen. Het kan dus zijn dat sommige clubs een delegatie van het eerste elftal afvaardigen, terwijl andere teams uit een tweede of zelfs derde elftal komen; die beslissing ligt helemaal bij de clubs.”
Heemskerk zelf kijkt uit naar het evenement. “Maar het blijft een probeersel, omdat het ons leuk leek om het toernooi in ere te herstellen en de clubs ook direct positief reageerden. Als sectie Voetbal van de Sportraad hebben we gezegd dat we het organiseren en dat het onze bedoeling is dat de club het toernooi adopteren, net als met de gewone Stad Delft Bokaal is gebeurd. Als dat het geval is, is Delft een voetbalevenement rijker.”


‘HET TOERNOOI IS VOOR ONS MEER RECREATIEF DAN PRESTATIEF’
Heemskerk gaat er natuurlijk vanuit dat het toernooi een succes wordt. “Want het is de ideale gelegenheid om de Delftse voetbalwereld halverwege het seizoen weer bij elkaar te krijgen. De insteek van het toernooi is voor ons dan ook meer recreatief dan prestatief: de derde helft is ook niet onbelangrijk.” Als het toernooi de clubs inderdaad goed bevalt, denkt Heemskerk dat het een mooie toekomst heeft. “Dan kan het in de verschillende sporthallen bij voetbalverenigingen worden georganiseerd door de clubs zelf.  Je kunt er ook aan denken om de voorrondes bij de verenigingen zelf en de finaleronde in Sporthal Buitenhof te spelen, zodat er meer publiek kan komen kijken.” Maar dat is voorlopig allemaal toekomstmuziek. (AdW)

 

 

RODI Media/DSW Stad Delft Bokaal

RODI Media en zorgverzekeraar DSW hebben deze week hun naam aan het toernooi om de Stad Delft Bokaal verbonden, dat voortaan dus de RODI Media/DSW Stad Delft Bokaal wordt genoemd. “We zijn natuurlijk superblij dat deze twee bedrijven hun naam aan het toernooi verbinden en willen sponsoren”, reageert Pieter van Veen namens de organisatie. “Zowel op het veld als in de zaal. De organiserende clubs hoeven nu niet meer, zoals voorheen het geval was, zelf op zoek te gaan naar sponsors.” Bijkomend voordeel is, geeft Van Veen aan, dat er in de krant Delft op Zondag uiteraard uitgebreid aandacht zal komen voor het typisch Delftse toernooi. “Delftse clubs mogen blij dat twee van zulke grote bedrijven willen helpen om er wat moois van te maken.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12