Afbeelding

DIOS dames houden weer van handbal

sport

Editie: Week 36, Jaargang 22 |

Mike Pottuyt denkt dat zijn dames een hoger niveau kunnen halen.

Het plezier is terug bij DIOS dames 1. Trainer Mike Pottuyt slaagde er vorig jaar in alle neuzen weer dezelfde kant op te krijgen en nu iedereen weer met plezier op het veld staat, kan er gepresteerd worden.

Door: Marijn Abbenhuijs

“Het plezier terugkrijgen was vorig jaar de belangrijkste doelstelling”, geeft de jonge trainer aan. “Ik heb dan ook geprobeerd om zo min mogelijk regels op te stellen. Iedereen moet gewoon op vakantie kunnen als ze dat willen en het naar hun zin hebben als ze op het veld staan. Hoe ik merkte dat die spelvreugde verdwenen was? Ik heb zelf tot kort geleden in het eerste herenteam gespeeld en een aantal van de dames zijn goede vriendinnen van me. Aan hen merkte ik wat negativisme. Ik was zelf al van plan om wat serieuzer actief te zijn binnen de vereniging en de dames hadden aan mij gevraagd of ik hen wilde trainen. Daar heb ik een leuke uitdaging in gezien.” Pottuyt zag vervolgens de noodzaak om open en eerlijk te zijn. Hij bepaalde de doelstelling en was eerlijk tegen de dames die niet zeker van een plaats in de selectie waren. “Ik vind het belangrijk om duidelijk te zijn”, licht hij toe. “Je moet geen dingen beloven die je niet kan waarmaken. Daarnaast ben ik op een iets andere manier gaan trainen dan de vorige trainer. We hebben het spel dusdanig veranderd dat een groter aantal speelsters erin betrokken wordt. Je kon zien dat het daarna beter ging. Er werd lekker gehandbald en iedereen vond het weer leuk.”

Nieuwe stappen
Plezier is één ding, maar Pottuyt begrijpt als geen ander dat er nu nieuwe stappen moeten worden gezet. “Nu wil je inderdaad meer. We moeten ervoor zorgen dat we leren van de fouten die we afgelopen jaar hebben gemaakt. We hebben in sommige wedstrijden onnodig punten laten liggen. Bovendien konden we vaak maar één helft goed spelen, we hielden dat niveau niet vol of brachten het te laat. Ook hebben we een gebrek aan scorend vermogen. We moeten meer ruimte creëren.” Pottuyt wordt in die ambities ondersteund door één tot drie versterkingen. “Eén aanwinst voor komend seizoen staat al vast en er trainen nog twee dames mee die een versterking zouden kunnen zijn. Op die manier komt er meer concurrentie binnen de selectie en dat is altijd goed. Ik denk ook dat dit team een niveau hoger aankan, maar dan moet wel alles meezitten. Er zijn meer ploegen in onze klasse die kunnen promoveren en met oog daarop kunnen wij ons geen onnodig puntverlies meer permitteren. Uiteindelijk is het onze doelstelling dat we kampioen worden. Komend seizoen of later. De druk moet daar echter niet op liggen. Het belangrijkste is dat iedereen het weer graag wil en daarop kunnen we voortborduren.”


Vorig seizoen… “Hebben we het heel erg naar ons zin gehad en belangrijke stappen gemaakt.”
Volgend seizoen… “Willen we het plezier vasthouden en minpunten verbeteren.”
 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12