Afbeelding

Schipluiden speelt volgend seizoen voor 99% zeker op zaterdag

sport

Editie: Week 49, Jaargang 22 |

De afgelopen Midden-Delflandderby, waarin Mark Vermeulen en Jeffrey van den Berg in duel waren, zou wel eens één van de laatsten kunnen zijn. (foto: Roel van Dorsten)

SCHIPLUIDEN – De discussie is al zo oud als VV Schipluiden zelf: zijn we nu een zaterdag- of een zondagclub? Vorige week bleek dat het bestuur van de Midden-Delflanders de intentie heeft om met de prestatieve tak naar de zaterdag te verhuizen.

Al vanaf het moment dat Asso en Steeds Voorwaarts samengingen in, toen nog, SV Schipluiden is de keuze van de speeldag een issue. “Maar waar toen sprake was van een emotionele discussie, is dat nu absoluut niet het geval”, legt voorzitter Piet van den Berg uit.


– Hoe zit het dan?
“Al begin dit jaar besloot een aantal selectiespelers om met ingang van dit seizoen in een vriendenteam op de zaterdag te gaan spelen. Daarmee was de kous nog niet af, want we vingen  dit seizoen als bestuur geruchten op dat ook spelers uit de huidige selectie met die gedachte spelen.
– En dat bleek waar te zijn?
“Inderdaad. We hebben besloten te informeren en te inventariseren en daaruit bleek dat een groot deel van de selectie liever op zaterdag speelt. Daarom hebben we op de algemene ledenvergadering de intentie uitgesproken om te verhuizen naar de zaterdag.”
– Maar spelers zijn toch maar passanten?
“Dat is zeker waar, maar voor ons is het geen optie om komend seizoen met een zwaar verzwakt elftal aan de competitie te beginnen. Vanuit de selectie ligt de wens er om naar de zaterdag te gaan.”

‘WE VERWACHTEN MAXIMALE INZET’
– Dat betekent wel dat jullie weer van onderaf moeten beginnen...
“Inderdaad. Daarom verwachten we van onze spelers, maar ook van de nog aan te stellen nieuwe trainer dat zij zich maximaal inzetten om zo snel mogelijk bij een niveau dat bij deze club past aan te haken.”
– Betekent de stap dat er helemaal geen zondagvoetbal meer zal zijn bij Schipluiden?
“We doen nu een onderzoek naar wat een overstap voor onze organisatie en financiën betekent en nemen het daarin mee. Het besluit is dan ook nog niet definitief, want we leggen het onze leden in februari in een ingelaste vergadering voor.”
– Zijn er tegenbewegingen bekend bij u?
“Bewegingen niet, maar er zullen best mensen zijn die wat meer moeite hebben met dit besluit. Ik verwacht echter niet dat ze daardoor hun lidmaatschap zullen opzeggen. Nogmaals: wij worden als bestuur voor een voldongen feit gesteld.”

Leon van der Zalm, al jaren één van de bepalende spelers bij Schipluiden, is niet verrast door het bestuursbesluit. “Er is een enquête onder de selectiespelers gehouden en daaruit bleek dat steeds meer ploeggenoten op zaterdag willen spelen. Je zag het aan het begin van het seizoen al, toen een aantal selectiespelers besloten om op zaterdag een vriendenteam te starten. Uit de enquête bleek dat het grootste deel van de huidige selectie liever op zaterdag speelt.”

‘IK SPEEL HET LIEFST OP EEN ZO HOOG MOGELIJK NIVEAU’
Van der Zalm is zelf niet één van hen. “Ik speel het liefst op een zo hoog mogelijk niveau en daarom blijf ik het liefst op de zondag; ik heb echter geen probleem met de zaterdag. Wel is het jammer dat je in de vierde klasse moet beginnen. Het bestuur heeft gelijk als ze zeggen dat we het dan wel moeten laten zien, want ik vind dat we het aan onze stand verplicht zijn om direct te promoveren. Zeker als we deze groep bij elkaar weten te houden.”
Van der Zalm denkt niet dat Schipluiden er de rest van het lopende seizoen met de pet naar zal gooien. “De motivatie is er nog steeds en als voetballer wil je altijd winnen. We zullen er dus alles aan doen om zo hoog mogelijk te eindigen.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12